Două ieşence, alese în Biroul Politic Executiv al Organizaţiei Femeilor Liberale

Luciana Antoci, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ)  Iaşi, a fost aleasă membru al Biroului Politic Executiv şi vicepreşedinte al Departamentului Strategii politice al Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL), la Congresul extraordinar desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti. În cadrul aceleiaşi eveniment, Petronela Nechita, medic primar la Institutul de Psihiatrie “Socola” din Iaşi, a fost aleasă, de asemenea, membru în Biroul Politic Executiv al OFL. În urma voturilor delegaţilor prezenţi la congres, senatorul Nicoleta Pauliuc a devenit noua președintă a Organizaţiei Femeilor Liberale din România.

“Le mulțumesc tuturor colegelor din Iași și din țară care prin votul lor de încredere m-au mandatat să preiau funcția de vicepreședinte pe domeniul Strategii politice, în echipa Organizației Femeilor Liberale la nivel național, condusă, pentru următorii patru ani, de către doamna senator Nicoleta Pauliuc. Îmi propun ca, alături de colega mea, doamna doctor Petronela Nechita, să aducem mai multă relevanță și vizibilitate inițiativelor femeilor liberale și să generăm proiecte importante și inspirate, ancorate în orizontul de probleme al segmentului pe care îl reprezentăm. Împreună vom fi mai puternice și vom aduce Iașiul pe harta celor mai valoroase demersuri ale OFL România”, a declarat Luciana Antoci.

“Mă bucur foarte mult pentru faptul că împreună cu distinsele mele colegele din OFL Iași, alături de celelalte colege din țară, vom pune toată experiența noastră profesională și politică în slujba semenilor. Împreună vom genera politici publice care să susțină familia, educația, sănătatea, mediul economic prin atragerea fondurilor europene și crearea de noi locuri de muncă pentru a aduce prosperitate în casele românilor. Anul electoral 2024 trebuie să aducă mult mai multe femei în viața politică, socială și economică a țării, în funcții de decizie, în  administrația publică și în Parlamentul României, deoarece, realitatea ne arată că în prezent, există un dezechilibru major și este nevoie de o mai bună reprezentare a femeilor! Știu că “Femeia-lider” există în fiecare dintre noi femeile care am demonstrat incontestabil prin reușitele noastre, prin perseverență și dedicare, prin muncă neobosită, prin competențele și calitățile extraordinare pe care le-am dobândit atât profesional, cât și politic. Din acest moment, Iașul este reprezentat în Birou Politic Executiv al OFL de două colege foarte bine pregătite să reprezinte interesele județului nostru la nivel național. Pe această cale le transmit felicitări și le urez mult succes, inspirație și creativitate!”, a afirmat, la rândul ei, Maria Cabalău, președintele OFL Iași.

Președintele PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, a salutat victoria obținută de cele două colege ale sale şi alegerea acestora în noua structură a Biroului Politic Executiv al OFL.

“Prezența colegelor noastre în noua structură de conducere a OFL România este un câștig pentru Iași și asigură un bun liant între ceea ce ne propunem la nivel local cu viziunea de ansamblu la nivel național. Le felicit pe doamna senator Nicoleta Pauliuc pentru noua poziție de președinte OFL România, respectiv pe colegele noastre, Luciana Antoci și Petronela Nechita, pe care le apreciez în mod deosebit pentru înalta ținută profesională și implicarea de care au dat dovadă până acum. În PNL, femeile au reușit pentru că au dovedit competență, implicare și loialitate. Partidul Național Liberal a promovat sute de femei în mandatele de parlamentari, primari, în consilii locale, în consilii județene, etc. și este singurul partid care luptă cu adevărat pentru o mai bună reprezentare a femeilor în politică”, a declarat Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.

Filed in: Informațía zilei, Politic

Comments are closed.

;