5:13 pm - Tuesday April 19, 8872

Proiectul privind construcţia Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară de la Miroslava va fi fazat

Instituția Prefectului Județului Iași a organizat luni, 3 aprilie, o nouă întâlnire de lucru pe tema proiectului Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC). În urma discuţiilor purtate de reprezentanţii administraţiei locale cu specialiştii a fost convenit un calendar cu privire la etapele care trebuie întreprinse pentru ca proiectul să intre în cursa pentru a primi finanţare prin intermediul Programului Operațional Sănătate (POS) al Uniunii Europene.

”Cred că este clar pentru toată lumea că Ministerul Sănătății, prin domnul ministru Alexandru Rafila, susține acest proiect și că depune toate eforturile pentru ca ieșenii, alături de locuitorii zonei Moldovei, să beneficieze de un spațiu medical la standarde europene. La întâlnirea de astăzi (luni, 3 aprilie – n.r.) a participat din partea ministerului, în sistem de videoconferință, domnul secretar de stat Alexandru Rogobete. El a prezentat mai multe variante de lucru fiind aleasă varianta care presupune o fazare a investițiilor necesare noului institut, astfel încât să se poată obține fondurile europene nerambursabile, dar să fie posibilă și o cofinanțare importantă guvernamentală”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, Consiliul Județean (CJ) Iași și-a asumat ca miercuri, 5 aprilie, să transmită Ministerului Sănătății un draft pentru un nou acord care să fie semnat între minister, CJ Iaşi, Institutul de Boli Cardiovasculare ”Profesor Doctor George I.M. Georgescu” şi Primăria comunei Miroslava, prin care terenul pe care urmează să fie construi institutul să fie transmis către Ministerul Sănătății, proiectul urmând a fi ulterior depus pentru finanțare în parteneriat cu Consiliul Județean Iaşi și Institutul de Boli Cardiovasculare ”Profesor Doctor George I.M. Georgescu”.

”Totodată, urmează ca la nivel local să fie realizată o analiză cu privire la fazarea proiectului astfel încât pentru prima etapă să se obțină finanțare în cel mai scurt timp. Sper că aceste documente vor ajunge în cel mai scurt timp la Ministerul Sănătății, iar săptămâna viitoare să avem niște concluzii inclusiv de la departamentele din cadrul ministerului”, a precizat prefectul. .

La ședința care a avut loc luni la Prefectură au participat, pe lângă prefectul Bogdan Cojocaru, prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iași, conducerea Consiliului Județean, reprezentanți ai Colegiului Medicilor, ai Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa”, precum şi ai Sindicatului SANITAS a cadrelor medii sanitare.

 

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;