Mai puțin de o treime dintre manageri au un plan de acțiune pentru combaterea stresului ce afectează productivitatea companiilor

Conferința Work Wellbeing propune o serie de instrumente pentru îmbunătățirea stării de bine a oamenilor la lucru și, implicit, a eficienței acestora.

Vineri, 7 aprilie, în Palas, practicieni din HR, manageri, antreprenori, coordonatori de echipe, psihologi și profesioniști din diferite domenii participă ca speakeri în cadrul Work Wellbeing Conference – un eveniment unic în zona Moldovei, unde împărtășesc strategii care să ajute companiile să prevină stresul și burnout-ul la locul de muncă și să promoveze echilibrul între viața personală și cea profesională.

În cadrul acestei conferințe, sunt invitați profesioniști din arii diverse de activitate, ce vor aborda teme de interes din sfera stării de bine la locul de muncă:

  1. Siguranța psihologică în cadrul echipelor – Andreea Chirilă – Co-fondator Optimind
  2. O călătorie spre wellbeing – Carmen Teodorescu – Fondator Soft Education
  3. Ergonomia și confortul la locul de muncă – Liviu Souca – Managing Partner la Hansen
  4. Work from office – soluții pentru angajatori și angajați – Codrin Apostol – Managing Partner la APK Group; Simona Luncanu – Co-fondator Optimind
  5. Performanța în lumea VUCA: o schimbare de paradigmă către sănătatea mentală – Andreea Negruți – Psihoterapeut, coach și talent leader la 3Pillar Global
  6. Mitul “employer branding” – Florin Mare – Managing Partner la Boomerang
  7. Redefinirea normalității: abordare umană a procedurilor de HR – Cristina Sîrghe – HR Harte Hanks

“Organizăm acest eveniment ca răspuns la nevoile colective ale managerilor și companiilor de a reuși să se redreseze după valul pandemic și după schimbările bruște la care a fost supusă cultura organizațională”, declară Simona Luncanu, co-fondator Optimind, organizatorul conferinței Work Wellbeing.

Cercetările arată că managerii cred în mod clar că au un rol semnificativ în ceea ce privește starea de bine a angajaților, aproape o treime (32%) afirmând că este responsabilitatea lor în mare măsură. Dar liderii nu pot face totul singuri, unii dintre ei epuizându-se încercând să se ocupe de burnout-ul angajaților (sursa REBA – Reward and Employee Benefits Association).

În aceeași direcție, managerii nu mai sunt dispuși să plătească prețul epuizării ca efect secundar “normal” al muncii grele. Companiile care doresc să atragă și să păstreze angajații și să concureze în economia globală de astăzi vor trebui să ia măsuri tangibile pentru a încuraja comunitățile la locul de muncă, să crească accesul la resursele necesare de sănătate mintală și să afirme și să dezvolte o cultură a respectului pentru toți angajații.

Evenimentul este organizat de Optimind – companie ce se concentrează pe creșterea productivității din organizații, utilizând metode și tehnici din psihoterapie, astfel încât oamenii să se dezvolte, să colaboreze eficient și să aibă atitudinea și nivelul de energie optime.  Înscrierea la eveniment se face pe bază de înregistrare sau invitație: www.workwellbeing.ro.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;