Seria de conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică, organizată de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” Filiala Iași continuă sâmbătă, 22 aprilie 2023, începând cu ora 14.00, la Muzeul „Poni-Cernătescu” (str. Mihail Kogălniceanu nr. 7B).
„Omul și natura. O privire filosofică asupra ecologiei” este tema abordată în cadrul acestei prelegeri susținută de Dan Carp, cu ocazia Zilei Pământului, o prezentare pe tema ecologiei, dintr-o perspectivă diferită, cea a mitului și a filosofiei.
Ieşenii sunt aşteptaţi în acest context la o discuție filosofică despre modul în care se raportau anticii la Natură, și felul în care Dragostea și Viața țin Universul laolaltă și ne mișcă pe scara evoluției individuale. Filosofia practică a vechilor stoici cuprinde interesante reflecții despre cumpătare. Pornind de la ele vom încerca să identificăm care sunt modurile de a acționa pe care le putem integra în viețile noastre și care ar putea fi beneficiile acestora.
„Noua Acropolă” din România este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi. În acest sens, asociația susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) și multe altele, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.