Numărul virozelor respiratorii şi al pneumoniilor, în scădere masivă la Iaşi

Conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), în ultima săptămână, în judeţul Iaşi s-au înregistrat 2.896 de cazuri de infecții respiratorii acute, cu 49,92% mai puţine faţă de săptămâna anterioară. Din numărul total al afecţiunilor, 2.332 sunt infecții virale ale căilor respiratorii superioare, 519 pneumonii şi 45 cazuri de gripă, la aproape toate grupele de vârstă,

Din totalul cazurilor de gripă, în acest moment sunt internate 12 persoane, restul persoanelor efectuând tratament la domiciliu.

Din analiza stratificată pe grupe de vârstă a reieşit că incidența cea mai mare pentru gripă, şi pneumonii este15 – 49 de ani, iar pentru viroze respiratorii grupa 5 – 14 ani. În intervalul de timp menționat nu s-au înregistrat decese din cauza infecţiei cu virusul gripal de tip A.

În ultima săptămână, în judeţul Iaşi au fost raportate 215 internări, cu 68 mai puţine față de săptămâna anterioară, reprezentând 7,42% din numărul total de cazuri. Dintre acestea, 108 internări sunt cauzate de infecţii virale ale căilor respiratorii superioare, 95 de pneumonii şi 12 din cauza gripei.

În ceea ce priveşte vaccinarea antigripală, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, de la începutul campaniei, în luna octombrie 2022, şi până în prezent, la nivelul judeţului Iaşi s-au imunizat 77.386 de persoane, cu 27 mai multe faţă de săptămâna precedentă.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;