5:14 pm - Monday April 30, 1263

Taxele şi impozitele locale se vor majora începând de la anul cu 13,8%

Consilierii locali ieşeni se vor reuni miercuri, 26 aprilie, începând cu ora 10.00, în Sala Mare a Primăriei, în şedinţa ordinară, pe a cărei ordine de zi se află înscrise mai multe proiecte de hotărâre importante.

Printre acestea, adoptarea impozitelor şi taxelor locale şi a altor sume care se fac venit la bugetului local pentru anul 2024, respectiv majorarea cu 13,8% (rata inflaţiei) a acestora. Potrivit proiectului de hotărâre care se va afla pe masa consilierilor, printre taxele şi impozitele care urmează să fie indexate se numără cele pe clădiri şi terenuri, pe mijloacele de transport, precum şi toate taxele pentru deţinerea sau utilizarea echipamentelor şi utilajelor destinate obţinerii de venit care folosesc infrastructura publică locală.

Taxele şi Impozitele pe construcţii şi terenuri vor fi diferenţiate în funcţie de zonă şi de statutul juridic (persoană fizică sau juridică). Cea mai mare majorare va fi aplicată în cazul terenurilor agricole neîngrijite, care potrivit proiectului de hotărâre supus spre aprobare Consiliului Local, ar urma să crească şi cu până la 500%. În ceea ce priveşte terenurile neîngrijite, altele decât cele agricole, impozitul ar urma să crească cu 250%.

Printre proiectele de hotărâre supuse spre aprobare în şedinţa de miercuri a Consiliului Local se mai numără cele privind rectificarea bugetului general al Municipiului Iaşi pe anul 2023, modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 127/2022 privind adoptarea impozitelor şi taxelor locale şi a altor sume care se fac venit la bugetului local pentru anul 2023, modificarea statului de funcţii al Poliţiei Locale, aprobarea documentaţiei „Elaborare Studiu de fezabilitate, actualizare documentaţie Grădina Copou Iaşi” a indicatorilor tehnico-economici şi ai devizului general pentru obiectivul “Reabilitare si modernizare parc Gradina Copou”; precum şi aprobarea înfrățirii și cooperării între municipiul Iaṣi, județul Iași și orașul Ștefan Vodă din Republica Moldova.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;