Rezultate excelente obţinute de elevii ieşeni la Olimpiada naţională de limba neogreacă

Elevii ieşeni au obţinut nu mai puţăin de 14 premii la cea de-a XX-a ediţie a Olimpiadei naţionale de limba neogracă, desfăşurată în perioada 9-11 aprilie la Constanţa.  Lotul ieșean, format din 17 elevi din clasele clasele III-XII, au obținut patru premii, patru mențiuni și şase premii speciale.

Premiul I au obținut elevii  Sitaru Alexandru Florin (nivelul A2) de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” și Stamoulis Petros (nivelul B1) de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Premiul al II-lea a fost obținut elevul Cionca Tudor (nivelul A1) de la Colegiul Național Iași și eleva Radu Gabriela-Ingryd (nivelul B2) de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Cei patru elevi ieşemni premiați cu locurile I și II vor participa la Olimpiada Internațională a Elinismului, care se va desfășura în perioada 7-10 septembrie la București.

Mențiuni au obținut elevele: Stergiadis Sofia-Sara  (nivelul B1) de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”,  Stamouli Nektaria (nivelul A2) de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”,  Hugeanu Eldira-Gabriela (nivelul A2) de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” și Gorcea Eleni (nivelul A2) de la Liceul Teoretic ,,Alexandru Ioan Cuza”.

Premiile speciale au fost obținute de către elevii: Netedu Teodora (nivelul A1 Gimnaziu) de la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”, Habdulea Tudor (nivelul A1 Gimnaziu) de la Școala Gimnazială „Alecu Russo”, Habdulea Victor (nivelul B1) de la Școala Gimnazială „Alecu Russo”, Mihăilă Antonio (nivelul A1) de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Badarnih Kamal (nivelul A1) de la Liceul Teoretic Waldorf și Volcescu Daria (nivelul B1) de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;