Evenimente de promovare a antreprenoriatului social în Regiunea de Nord-Est

În perioada 27-29 aprilie, în Iași, Botoșani șiNeamț vor fi organizate mai multe evenimente de promovare a antreprenoriatului social și a integrării vocaționale în întreprinderile sociale, în cadrul proiectului „Social Act” – ID 128685.

Odată cu implementarea proiectului „Social Act” în Regiunea Nord-Est (județele Bacău, Neamț, Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava), 126 de persoane din grupul țintă al proiectului au beneficiat de cursuri de formare profesională, fiind înființate 25 de noi întreprinderi sociale în mediul rural și urban, promovând astfel avantajele oferite de implicarea în economia sustenabilă.

Evenimentele de prezentare a rezultatelor proiectului vor cuprinde discursuri și discuții, fiind o oportunitate pentru participanți de a afla mai multe despre conceptul de antreprenoriat social și modul prin care acesta poate contribui la dezvoltarea unei societăți echitabile și incluzive, dar și o ocazie pentru antreprenorii beneficiari ai proiectului de a împărtăși din experiența lor și de a oferi sfaturi celor care doresc să se implice în astfel de inițiative.

Programul evenimentelor:

 

Iași

* joi, 27 aprilie, ora 17.00 | Ateneul Național din Iași (Sala Ifrim)

* vineri, 28 aprilie,ora 17.00 | Ateneul Național din Iași (Sala Ifrim)

* sâmbătă, 29 aprilie, ora 10.00 | Ateneul Național din Iași (Sala Ifrim)

Neamț (Roznov)

* joi, 27 aprilie, ora 12.00 | Liceul „Gh. Ruset-Roznovanu”, Roznov

Botoșani

 

* vineri, 28 aprilie, ora 13.00 | Society – Parcul Mihai Eminescu 34B, Botoșani

Obiectivele specifice ale proiectului „Social Act”:

  1. Consolidarea și dezvoltarea abilitaților, cunoștințelor, consolidarea capacității de ocupare și de dezvoltare a unei activități independente pentru 126 persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale din regiunea Nord Est, în vederea promovării unor activități și servicii generatoare de venit care să asigure integrarea/reintegrarea activă a acestora pe piața muncii, în structurile de economie socială și/sau în economie formală;
  2. Asigurarea demarării și funcționarii întreprinderilor prin implementarea planurilor de afaceri și înființarea și dezvoltarea a 25 întreprinderi sociale în mediul rural și urban, promovând avantajele oferite de implicarea în economia socială pentru persoanele din grupul țintă.

Proiectul este implementat de SC GE-COST 2001 SRL în parteneriat cu EURINPRO ADVISORY SRL și Fundația CREATIW.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;