5:13 pm - Tuesday April 19, 6907

Accesul TIR-urilor în incinta TehnopolIS, restricţionat în perioada 2 – 4 mai

Ca urmare a executării unor lucrări de modernizare a căilor de acces, în perioada 2 – 4 mai, accesul TIR-urilor va fi restrticţionat  în incinta parcului TehnopolIS, unde se desfășoară operațiunile de vămuire ale Biroului Vamal Iași. Ca urmare a acestui lucru, în perioada menționată,  autovehiculelor de tonaj mare vor fi nevoite să parcheze pe șoseaua Nicolina, astfel încât circulația auto în zonă va fi îngreunată.

Lucrările de modernizare din parcul TehnoplIS fac parte din proiectul „Reabilitarea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Ungheni-Iași în vederea fluidizării traficului către punctul de trecere a frontierei Sculeni / RETRANS”, care este finanțat prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020 și este implementat de Primăria Municipiului Iași și Consiliul Raional Ungheni.

Acțiunile proiectului RETRANS, a cărui valoare pentru Municipiul Iași este de 8.969.918,22 lei, presupun îmbunătățirea calității infrastructurii Parcului Științific și Tehnologic TehnopolIS (parcări, trotuare, iluminat) pentru a facilita comerțul transfrontalier între județul Iași și districtul Ungheni și pentru a spori siguranța și viteza transporturilor.

Proiectul prevede modernizarea a 1,569 kilometri de drum la TehnopolIS, din care două căi de acces cu lungimi de aproximativ 250 metri și 430 metri (asfalt, restaurare trotuar, fibră optică, rețea electrică, stâlpi de iluminat, rețea de supraveghere video), parcare pentru remorci (parcare, anexă cu utilități, mini cameră de așteptare, ecran video), căile de acces în interiorul TehnopolIS (cu o lungime aproximativă de 1.000 metri) prin asfaltare și sunt prevăzute asfaltarea locurilor de parcare (141 de locuri), reabilitarea trotuarelor, realizarea unei rețele de supraveghere video. De asemenea, proiectul include construirea unei clădiri cu suprafața de 99,16 metri pătrați cu funcțiuni de sală de mese, vestiar și grup sanitar.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;