Peste 150 de jucători şi-au anunţat participarea la ediţia din acest an a Tennis Trophy By Praxis Laboratories

Baza Sportivă Ciric va găzdui la sfârşitul lunii mai cea de a doua ediție a turneului Iași Tennis Trophy By Praxis Laboratories, singurul turneu internațional Tennis Europe pentru copii din zona Moldovei, rezervat categoriei de vârstă de până în 12 ani.

Pentru al doilea an consecutiv, Primăria Municipiului Iași va fi partenerul principal al acestui eveniment, care promite să crească de la an la an. „Sportul ne face mai sănătoși, mai puternici și ne îndeamnă să devenim mereu mai buni! Consider nu doar o obligație ci mai curând o datorie de suflet ca Primăria Municipiului Iași să se implice în continuare în dezvoltarea sportului ieșean și mai ales în promovarea sportului în rândul copiilor. Așa cum am mai sus, un turneu de tenis pentru copii, precum Iași Tennis Trophy, reprezintă o adevărată provocare fiindcă aici vom descoperi viitoarele vedete ale sportului alb, un sport care – iată! – este din ce în ce mai iubit de generațiile tinere. Cine investește în sportul pentru copii investește într-un viitor mai bun! Felicit din toată inima organizatorii acestui turneu de tenis, care prinde deja avânt, și urez succes tuturor competitorilor!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

La ediția din acest an s-a înscris un număr record de participanți, 158 de sportivi din 16 țări, din care vor rămâne maximum 112 jucători, ce vor concura în cele patru probe: simplu și dublu băieți, simplu și dublu fete. „Față de anul trecut a crescut foarte mult interesul jucătorilor de peste hotare. Astfel, în acest an avem concurenți din România, Republica Moldova, Ucraina, Germania, Italia, Cipru, Suedia, Olanda, Polonia, Irlanda, Franța, Turcia, Grecia, S.U.A, Marea Britanie și Rusia. În ceea ce privește jucătoarele din Rusia, acestea pot participa la competițiile internaționale, dar fără să reprezinte țara natală. Referitor la sportivii români, vor fi prezenți cei mai bine clasați în ierarhiile naționale ale Federației Române de Tenis (F.R.T.), atât la băieți, unde sunt prezenți pe liste 8 din primii zece jucători din clasamentul F.R.T, inclusiv numărul 1 în acest moment din România, cât și la fete, pe liste fiind 7 dintre cele mai bune 10 jucătoare ale României de la această categorie de vârstă. Va fi o ediție disputată, mai ales că printre participanți se numără câștigători de turnee Tennis Europe, atât din România, cât și din alte țări”, a declarat Mihai Andrei, directorul turneului.

Turneul va avea loc în perioada 22 – 28 mai, când se vor disputa meciurile de pe tabloul principal, zilele de 20 și 21 mai fiind rezervate partidelor de calificare. Gazda evenimentului va fi Baza Sportivă Ciric.

„Începând cu această a doua ediție, competiția noastră va avea un sponsor principal, Laboratoarele Praxis. Anul acesta vor mai fi lângă noi și alte branduri importante la nivel național, cum ar fi Aqua Carpatica, Vitamin Aqua, Decathlon, Biscuiții Poieni, Yonex sau Dobrogea, dar și parteneri importanți din zonă, precum Iasicon, Ambra Sign, TopKineto sau Promer Group. Este un semnal că avem un eveniment care crește și că putem oferi participanților cele mai bune condiții, așa cum s-a întâmplat de altfel și la prima ediție”, a mai subliniat Mihai Andrei.

Anul acesta, Baza Sportivă Ciric va mai găzdui o competiție importantă din cadrul Tennis Europe, European Summer Cups, faza zonală Iași, în perioada 27 – 30 iulie 2023. „European Summer Cups reprezintă cea mai importantă competiție pe echipe din calendarul Tennis Europe și suntem extrem de onorați să găzduim anul acesta una dintre fazele zonale, alături de alte trei orașe europene: Rakovnik (Cehia), Brescia (Italia) și Ajaccio (Franța). Vor fi prezente la Iași 8 dintre cele mai bune echipe naționale din Europa, inclusiv România, bineînțeles, la categoria 12 ani, fete. Va fi o competiție spectaculoasă, se vor juca partide de simplu și de dublu, cele mai bune 2 echipe urmând să acceadă la turneul final de la Ajaccio. Mulțumim Primăriei Municipiului Iași care ne va sprijini, în calitate de partener principal, în organizarea acestui eveniment important pentru tenisul juvenil ieșean”, a precizat Mihai Andrei.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;