5:13 pm - Saturday April 20, 4148

Clădirea Secţiei “Paşcanu” a Spitalului de Pneumoftiziologie va fi consolidată cu bani de la bugetul de stat

Clădirea în care funcţionează Secţia “Paşcanu” a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, aflată într-un stadiu avansat de degradare şi cu risc seismic major, va fi consolidată şi reabilitată cu bani de la bugetul de stat.

“Secția funcționează într-o veche clădire, ctitorită de vornicul Cantacuzino-Pașcanu în anii 1850, iar lipsa investițiilor majore a făcut ca astăzi clădirea să se afle într-un stadiu avansat de degradare. Am discutat în repetate rânduri cu managerul Radu Dabija și am promis și la ultima vizită pe care am făcut-o la această secție că vom identifica resurse pentru a consolida clădirea și a îmbunătăți condițiile de spitalizare. Cu aceste fonduri guvernamentale, vom putea parțial să ne atingem obiectivele privind îmbunătățirea serviciilor medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie”, a declarat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 58.606.286 lei cu TVA, iar durata de implementare este de 41 de luni. Conform raportului de expertiză tehnică, Secția “Pașcanu” este încadrată în clasa de risc seismic RS II. Imobilul este realizat în stil neoclasic și aparţine patrimoniului cultural regional, fiind înscris în Lista Monumentelor Istorice. Clădirea a fost dată în folosinţă în anul 1858, fucţionând de la început ca sanatoriu TBC, deservind populaţia municipiului Iaşi şi a judeţelor învecinate.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai spus că, în paralel cu lucrările de consolidare şi reabilitare a Secţiei “Paşcanu”, autorităţile continuă demersurile privind obţinerea avizelor necesare pentru construirea unui nou spital pentru tratarea bolilor respiratorii, pe actuala locație a secției IV “Clunet” din Bucium a Spitalului de Pneumoftiziologie, în prezent fiind în plină derulare acţiunea de obținere a autorizației de construire.

Valoarea proiectului de reabilitare a clădirii C1 a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie se ridică la 50.374.817,36 de lei cu TVA, iar durata de implementare este de 36 de luni. Contribuția Consiliului Județean pentru realizarea acestui obiectiv de investiții este de 2.726.279, 46 de lei, inclusiv TVA.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;