„Împreună pentru oameni”, campanie umanitară desfăşurată în perioada 2-12 mai la Iaşi

Teama de a merge la medic reprezenta deja o realitate prepandemică a societății noastre, însă ultimii trei ani au acutizat puternic problema. Mulți români nu au timp, nu au bani și nu au curaj să afle ce îi doare. Având în vedere acest lucru, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România a iniţiat campania de proiecte „Împreună pentru oameni”, care are ca scop oferirea de servicii și evenimente gratuite în domeniile medical, social și educațional, și care se va derula în municipiul Iași în perioada 2-12 mai.

“Dorim să oferim servicii medicale gratuite în spații create special în colaborare cu partenerii și sponsorii noștri. Evenimentul este unul de educație și prevenție. Facem o campanie de screening gratuit și amenajăm cabinete de ecografii ce vor oferi servicii medicale atât doamnelor, cât și domnilor. Proiectul principal se numește “Din Grijă Pentru Tine” și este organizat ca un spital de campanie, amenajat în Sala Polivalentă (Sporturilor) din Iași, cu 33 de cabinete și se desfășoră în perioada 7-9 mai, între orele 10:00-18:00. Între 1 și 8 mai, câteva mii de persoane se pot programa pe site-ul iasi.dingrijapentrutine.ro sau la numărul 0373810810 pentru ecografii, consultații și analize gratuite. Cei înscriși vor beneficia, în limita locurilor disponibile, de consultații gratuite pentru specialitățile: cardiologie, gastroenterologie, medicină internă, dermatologie, ORL, oftalmologie, urologie, diabet, nutriție și boli metabolice, reumatologie și altele. Se vor efectua, de asemenea, ecografii mamare, abdomino-pelvine, ecografii Doppler vascular, screening pentru hepatita B și C, osteodensitometrie, și altele”, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

Printre acțiunile care se vor desfășura în perioada campaniei se numără: donare de sânge, sprijin material pentru persoanele asistate social, servicii de taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilități ce vor fi programate pentru consultații.

În sala de seminarii a Casei Muzeelor, în perioada 7-11 mai, între orele 19:00 și 20:00, vor avea loc prezentări medicale cu rol educațional și de conștientizare privind bolile frecvente cu impact medico-social important. De asemenea, în această perioadă vor fi susținute seminarii de familie precum și un simpozion ce va avea ca temă principală programul de renunțare la fumat “Renunți și câștigi”. Intrarea este liberă.

“Ne concentrăm atenția și pe zona de adolescenți și ne propunem ca în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, asociațiile partenere campaniei să susțină în școli și licee seminarii anti-adicții, pentru dezvoltare personală și orientare profesională, precum și împotriva delincvenței juvenile, precizează organizatorii într-un comunicat de presă”, se mai arată în comunicat.

Din anul 1920, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea este cult recunoscut de statul român, care se implică activ și inițiază constant proiecte de sănătate, educație și sociale.

„Împreună pentru oameni” este o campanie organizată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea în parteneriat cu Consiliul Județean Iași, Asociația AMICUS, Centrul de Sănătate Podiș, Liceul EVISS, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor din România, Asociația Ridică-te și umblă, Asociația Deplin. Sponsori oficiali fiind Samsung Medical și Philips Medical, iar parteneri media Speranța TV și Radio Vocea Speranței.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;