Alte 157 de “insule ecologice digitalizate” vor fi amplasate în curând la Iaşi

La Iaşi vor fi amplasate, în următoarea perioadă, încă 157 de “insule ecologice digitalizate” (ansambluri de containere digitalizate pentru colectarea separată de deșeuri menajere), în cadrul unui proiect derulat de Ministerul Mediului şi finanţat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C3 – Managementul deșeurilor.

Întruniţi în şedinţă extraordinară, consilierii locali ieşeni au aprobat joi, 4 mai, cu unanimitate de voturi, un proeict de hotărâre în acest sens, întreaga documentaţie pentru achiziţionarea celor 157 de ansambluri urmând a fi trimisă în zilele următoare, spre finanţare, Ministerului Mediului.

Reamintim că municipalitatea ieşeană a obținut deja finanțare europeană prin PNRR pentru un alt proiect similar, care vizează 175 de “insule ecologice digitalizate”, din care 150 supraterane și 25 subterane, valoarea totală a acestui proiect fiind de 24.002.240,5 de lei lei, respectiv 4,86 milioane de euro.

„Este o nouă etapă pe care Primăria Municipiului Iași și Salubris SA o parcurg în programul de modernizare a sistemului de colectare separată a deșeurilor, pe care îl susținem pentru a ne alinia practicilor europene și, mai ales, pentru a avea un oraș curat și sănătos! Avem cel mai modern și mai performant operator de salubritate din țară și ne propunem să devenim și un model la nivel național în ceea ce privește colectarea separată și reciclarea!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

“Insulele ecologice digitalizate” sunt compuse din cinci containere individuale cu golire în partea inferioară, cu capacități pentru cele cinci fracții (biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton). Insulele sunt protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, sunt dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, au module GSM pentru transmisia datelor, iar sistemul are o bază de date privind beneficiarii serviciului și interfață de facturare.

Conform proiectului, insulele ecologice digitalizate vor fi amplasate în zece centre: Zona Centrală, Zona Păcurari – Canta, Zona Sărărie – Copou, Zona Moara de Vânt – C. A. Rosetti – Tătăraşi, Zona Tudor Vladimirescu – Metalurgiei – Tătăraşi, Zona Nicolina II – Bularga – Socola, Zona Nicolina I – CUG – laşi – Voineşti – Hlincea, Zona Galata, Zona Alexandru – Dacia şi respectiv Zona Bucium.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;