Modificări în circulaţia autobuzelor de pe traseul 50

Începând de luni, 8 mai, traseul autobuzului 50 Gară – Piaţa Unirii – Târgu Cucu – Aeroport şi retur va avea program zilnic, cu o frecvenţă de 30 de minute, măsura fiind impusă ca urmare a începerii lucrărilor de construcţie a parcării supraterane care va fi amplasată în faţa terminalului T4 al aerogării, anunţă, într-un comunicat, reprezentanţii Companiei de Transport Public (CTP) Iaşi.

Potrivit documentului,  accesul călătorilor se va face în baza unei legitimații de călătorie – abonament sau bilet (3 lei – valabil 120 de minute de la validare pe raza municipiului Iași). Biletele pot fi achiziționate de la șofer, cu plata cash, prin intermediul POS-urilor aflate în mijloacul de transport în comun, cu ajutorul cardului bancar contactless, sau electronic, prin aplicația 24Pay (sms sau plata cu cardul bancar).

Întrucât lipsa trotuarelor de pe Strada Ciric nu permite îmbarcarea/debarcarea călătorilor în siguranță, transportul acestora către Aeroport se va desfășura astfel:

* călătorii vor fi îmbarcați în autobuzele de pe traseul 50, din dreptul parcărilor 1 si 3 Ciric, pe direcția Aeroport – Gară, apoi vor fi debarcați în Stația Roua Residence, iar ulterior aceștia vor traversa pe partea cealaltă a străzii pentru a fi preluați de către autobuzele care circulă în direcția Gară – Aeroport.

sau

* călătorii se vor deplasa pe jos din zona parcărilor până la Stația Roua Residence, de unde vor fi preluați de către autobuzele de pe traseul 50, din direcția Gară spre Aeroport.

În funcție de necesități, programul traseului 50 poate suferi modificări.

Reamintim că, potriivt unei decizii a municipalităţii, începând de luni, 8 mai, pe toată perioada lucrărilor de construcţie a parcării, accesul către terminalele de la Aeroport este permis doar mijloacelor de transport în comun, mașinilor care circulă în regim de taxi și ride sharing, precum și curselor speciale.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;