Primăria a sistat furnizarea agentului termic în municipiu

Furnizarea agentului termic în municipiul Iaşi a fost oprită în noaptea de vineri spre sâmbătă, ca urmare a temperaturilor ridicate înregistrate în ultimele zile. Anunţul a fost făcut de primarul Mihai Chirica, care a spus că după sistarea furnizării căldurii, la CET 1 a mai rămas în funcţiune un singur cazan care utilizează gaz metan şi care va asigura furnizarea apei calde menajere la robinetele ieşenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare.

“În acest sfârşit de săptămână vom închide furnizarea agentului termic. Practic,  încă din noaptea trecută (cea dinspre joi spre vineri – n.r.) au început să fie dezamorsate o parte din echipamente. În ultima perioadă a fost încă frig în timpul nopţilor şi de ceea am mai avut cereri de furnizare a căldurii din partea consumatorilor, mai ales din partea unităţilor sanitare. Însă, începând de vineri după amiază am demarat acţiunea de sistare a furnizării agentului termic, odată cu golirea sistemului, rămânând în funcţiune doar doar un cazan de apă fierbinte la CET 1, care funcţionează pe gaz, restul echipamentelor urmând să rămână în conservare până iarna viitoare”, a declarat primarul, care a subliniat că, pe ansamblu, sistemul de termoficare a funcţionat în această iarnă fără sincope majore.

“Este bine că sistemul a fost funcţiponal în mare parte, în această iarnă. Am avut ceva probleme la cazanele pe cărbune, însă atunci când a fost nevoie, ele au fost înlocuite de cele care funcţionează pe bază de gaze naturale, fără ca acest lucru să fie reseimţit de populaţie. Încet-încet, sunt convins să ne vom îndrepta şi noi către utilizarea energiei verzi pentru asigurarea furnizării agentului termic, urmând să renunţăm la utilizarea energiei fosile, aşa cum este cărbunele”, a afirmat edilul.

Şeful municipalităţii a spus că, în ceea ce priveşte stocurile de cărbune existente în acest moment în depozitele CET 2 Holboca, acestea se ridică la circa 10.000 de tone, însă în perioada următoare sunt aşteptate alte două transporturi, conform contractului încheiat anul trecut cu furnizorul.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;