Spaţiu de joacă pentru copii, amenajat de Fundaţia Ronald McDonald la Spitalul “Sfânta Maria”

Începând din acest week-end, pacienţii internaţi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii “Sfânta Maria” din Iaşi au la dispoziţie un loc de joacă amenajat în sala de aşteptare de la intrarea principală, unde micuţii fac cunoştinţă cu eroii din desenele animate sau pot participa la diverse jocuri care să le distragă atenţia de la stresul provocat de boală. Spaţiul respectiv este dotat şi cu două televizoare ultraperformante, la care pacienţii se pot uita la desenele animate preferate. Toate aceste lucruri au fost realizate cu sprijinul Fundaţiei pentru Copii McDonald, în cadrul unui proiect derulat împreună cu conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii “Sfânta Maria”.

“Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald a venit în sprijinul nostru, prin amenajarea unui loc de joacă pentru copii în sala de aşteptare de la intrarea principală în unitate. Este vorba despre imagini cu desene animate sau imagini specifice copiilor. Au fost lipite autocolante cu şotron pe pardoseală, au fost instalate două televizoare la care micuţii noştri pacienţi se pot uita la desene animate, creându-se astfel un mediu prietenos copilului”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii “Sfânta Maria”.

“Noi credem că famlia poate fi implicată în vindecarea copilului, având un impact deosebit de important la starea lui de bine. Atunci când copilul este distras de la tot ceea ce i se întâmplă din punct de vedere medical cu nişte desene, poveşti sau cu un loc de joacă, atunci acesta se paote vindeca mult mai repede decât dacă s-ar afla într-un mediu strasant pentru el. Mediu stresant înseamnă mediul spitalicesc, pentru că oricât de frumos este spitalul, o astfel de unitate este totuşi un spaţiu rece, iar pentru copil acest lucru reprezintă o traumă. Şi atunci, intevenim noi, fie cu echipe de psihologi care învaţă cadrele medicale cum să comunice cu familia, în aşa fel încât să o implice în tratamentul copilului, iar familia să înţeleagă ce se întâmplă pe perioada tratamentului la care este supus copilul, fie prin cearea unor astfel de locuri de joacă , fie prin cărţi pentru copii, desene animate şi alte lucruri de acest fel”, a afirmat Amalia Năstase, preşedinta Fundaţiei pentru Copii Ronald McDonald România.

Prezent la inaugurarea noului spaţiu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, a mulţumit conducerii Fundaţiei pentru Copii Ronald McDonald pentru implicarea în derularea de proiecte sociale destinate pacienţilor care sunt internaţi în Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii “Sfânta Maria”=, exprimându-şi totodată speranţa pentru continuarea parteneriatului încheiat între cele două părţi.

“Mulțumesc Amalia Nastase, Alina Belu și tuturor colegilor voștri care își dedică fiecare zi pentru a veni în sprijinul copiilor din regiunea noastră. Împreună putem face mai mult și suntem onorați și recunoscători pentru această colaborare”, a spus președintele CJ, Costel Alexe.

Parteneriatul între Fundaţía pentru Copii Ronald McDonald şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfânta Maria” din Iaşi datează de mai mulţi ani, ultimul proiect în acest sens reprezentându-l darea în folosinţă, în primăvara anului trecut, a Casei Ronald McDonald, construită chiar în curtea unităţii medicale, destinată cazării părinţilor a căror copii sunt internaţi în spital. Casa Ronald McDonald de la Iaşi, cea de-a treia deschisă de fundaţia condusă de Amalia Năstase până acum în România, dispune de 19 camere individuale, în care părinţii beneficiază de toate condiţiile, inclusiv de consiliere din partea personalului specializat. De remarcat că, pe timpul șederii în Casa Ronald McDonald, cazarea și mâncarea este gratuită atât pentru copii cât și pentru părinți, acestea fiind asigurate de către fundație.

“Ideea este că un copil internat în spital se vindecă mai repede dacă beneficiază de confortul și suportul familiei. Aceste case încearcă să readucă atmosfera de acasă a copiilor internați în spital. Această atmosferă îi ajută foarte mult atât pe copii cât și părinți să treacă mai ușor peste perioada grea în care copilul se află în spital”, afirmă Amalia Năstase, președintele Fundației Ronald McDonald România.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;