Continental și Aurora se asociază ca parteneri pentru realizarea de sisteme de transport rutier autonom pentru transportul comercial

Companiile tehnologice Continental și Aurora Innovation Inc. au încheiat un parteneriat exclusiv pentru a livra prima generație potrivită din punct de vedere comercial a sistemului hardware și software integrat și emblematic al Aurora, Aurora Driver.

Organizațiile vor proiecta, dezvolta, valida, livra și întreține în comun sistemul autonom adaptat pentru industria de transport rutier. Se preconizează că sistemul va fi disponibil pentru transportatorii și operatorii de flote comerciale din SUA și va contribui la reducerea costurilor pentru a facilita aplicabilitatea la scară largă.

Continental va valorifica experiența sa de zeci de ani în dezvoltarea de sisteme pentru soluții auto mai sigure și mai fiabile, cu scopul de a industrializa compania Aurora Driver și a livra întregul set hardware, precum și noul sistem de siguranță. În cazul puțin probabil al unei defecțiuni a sistemului de autonomie primar, sistemul de siguranță este conceput pentru a se asigura că un autocamion fără șofer se poate deplasa în continuare până când ajunge într-un loc sigur.

Mai mult decât atât, Continental va gestiona întregul ciclu de viață al seturilor hardware autonome, furnizate pentru Aurora Driver, de la linia de fabricație până la dezafectare. Prima producție este preconizată pentru anul 2027, după lansarea Aurora Horizon, serviciul pentru camioane pe bază de abonament al Aurora, susținut de Aurora Driver, în 2024.

În cadrul acestui partenariat, echipe din România din cadrul Autonomous Mobility contribuie la majoritatea activităților (management de proiect, concept la nivel de sistem, dezvoltare și testare software) pe care această colaborare le presupune. Toate cele trei locații Autonomous Mobility din cadrul Continental în România (Timișoara, Sibiu și Iași) sunt implicate în proiect.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;