Mașinile autonome construite de studenții ieşeni, în finala competiției NXP Cup

Studenții Facultății de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au înscris cele mai multe echipe din țară la ediția din 2023a competiției NXP Cup – curse de mașini în miniatură, care se conduc singure, construite de studenți. Iar din cele cinci echipe din România calificate la finala internațională de pe 10-11 mai 2023, care va avea loc la București, patru sunt de la AC Iași.

Echipele au fost coordonate de către Daniel Ștefan Achirei și Tudor Popovici, cadre didactice de la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la TUIASI. Aceștia au început lucrul cu studenții încă de anul trecut, încurajându-i să-și gândească propriile concepte de mașini cu care s-au înscris până în decembrie 2022 la competiție.

În total, au fost 29 de echipe au fost înscrise la nivel național, 15 s-au calificat la etapa regională de la București, care a avut loc în data de 28 aprilie 2023. Dintre acestea, opt echipe au fost de la TUIASI, iar jumătate – patru – s-au calificat la finala internațională, care anul acesta va fi organizată de către NXP România. Cea de-a cincea echipă din România participantă la finală este de la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica București.

„Echipele universității noastre vor concura cu studenți din Germania, Franța, Olanda, Marea Britanie, Cehia, Liban și Maroc. Finala va avea loc în perioada 10 – 11 mai 2023, la București, și este organizată de NXP România în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică”, au precizat reprezentanții Facultății de Automatică și Calculatoare.

Mașinile în miniatură care se conduc singure trebuie să străbată un circuit desenat de organizatori, care conține și curbe cu unghiuri mai strânse, să ia virajele, să nu se abată de la traseu și să-l parcurgă cât mai rapid.

Cele patru echipe calificate de la TUIASI sunt: Nitro – formată din Octavian Ursachi, Corneliu-Dumitru Zamfir și Daniel-Eduard Lupu, DREAM TEAM – formată din Silviu-Andrei Posmangiu, Nicoleta Iaschiv și Matei Bîrsan, MotorIasi – formată din Ioan-DarianLăduncă, Adrian Iștoc și Alexandru Chiriac, și JEET – formată din Eduard-Gabriel Racoviță, Eusebiu Guzu, Teodor-Florin Butnaru și Ionuț Bostan.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;