Consultaţii medicale gratuite pentru ieşeni, în cadrul campaniei “Împreună pentru oameni”

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, şi fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, vor participa marţi, 9 mai,  de la ora 13.00, la conferinţa de presă prilejuită de lansarea campaniei de proiecte “Împreună pentru oameni”, inițiată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, care are ca scop oferirea de servicii și evenimente gratuite în domeniile medical, social și educațional, care se desfăşoară în municipiul Iași în perioada 2 – 12 mai, anunţă organizatorii într-un comunicat de presă.

Proiectul principal al campaniei se numește “Din Grijă Pentru Tine” și este organizat ca un spital de campanie, amenajat în Sala Polivalentă (Sporturilor) din Iași, cu 35 de cabinete și se desfășoară în perioada 7 – 9 mai, între orele 10:00 – 18:00. Până pe data de 8 mai inclusiv, cei interesaţi pot face programări pe site-ul iasi.dingrijapentrutine.ro, sau la numărul 0373810810, pentru ecografii, consultații și analize gratuite.

Duminică, 7 mai, în prima zi din cadrul Proiectului “Din Grijă Pentru Tine”, pacienții din județul Iași au beneficiat de peste 1.600 de consultații și investigații gratuite.

Pacienții beneficiază, în limita locurilor disponibile, de consultații gratuite pentru specialitățile: cardiologie, gastroenterologie, medicină internă, dermatologie, ORL, oftalmologie, urologie, diabet, nutriție și boli metabolice, reumatologie, alergologie, psihiatrie, boli infecțioase, endocrinologie și altele. Se vor efectua, de asemenea, ecografii mamare, abdomino-pelvine, ecografii Doppler vascular, screening pentru hepatita B și C, screening pentru cancer de col uterin, teste genetice, cursuri de prim ajutor și altele.

„Împreună pentru oameni” este o campanie organizată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România în parteneriat cu Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași, Institutul de Gastroenterologie Iași, Institutul Regional de Oncologie Iași, Consorțiul Areus Technology – Genetic Lab, Asociația AMICUS, Centrul de Sănătate Podiș, Liceul EVISS, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare Refacere și Ajutor din România, Asociația Ridică-te și Umblă, Asociația Deplin și Asociația Continuum.

Printre acțiunile desfășurate în cadrul ampaniei menționăm: donare de sânge și servicii de taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilități care vor fi programate la consultații.

În sala de seminarii a Casei Muzeelor, în perioada 7-11 mai, între orele 19:00 și 20:00, au loc cursuri publice de sănătate, cu rol educațional și de conștientizare privind bolile frecvente cu impact medico-social important. Intrarea este liberă.

Programul este următorul:

* Duminică, 7 mai:

Prof. Univ. Dr. Dumitru Borțun – Rațiune și Credință;

* Luni, 8 mai:

Dr. Ana Maria Zanfir, medic primar chirurgie vasculară – Simpozion “Renunți și Câștigi”;

* Marți, 9 mai:

Marius Andrei, psihoterapeut – Marshmallow test. Fereastră către inima copilului tău;

* Miercuri, 10 mai:

Dr. Olimpia Guțu, medic primar Diabet, boli nutriție și metabolice: Viața cu Diabet zaharat;

* Joi, 11 mai:

Cristian Trenchea, psihoterapeut – Un pas înapoi – echivalentul a doi pași înainte. Dinamica relațiilor emoționale în familie.

În perioada 2 – 5 mai, în cadrul Campaniei „Împreună pentru oameni” s-a desfășurat “Proiectul Social”, în cadrul căruia aproximativ 300 de pachete cu alimente si produse de igienă personală fiind distribuite gratuit familiilor defavorizate din Iași.

Între 2 și 5 mai a avut loc “Proiectul Educațional”, în cadrul căruia au fost prezentate gratuit în diferite instituții de învățământ din municipiul Iași, seminarii anti-adicții, pentru dezvoltare personală și orientare profesională, precum și împotriva delincvenței juvenile.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;