Mai, luna filmelor de artă la Cinematograful “Ateneu”

Miercuri, 10 mai, iubitorii celei de-a şaptea arte, vor avea prilejul de a se întâlni cu universul lui Federico Fellini și cu farmecul personal al lui Marcello Mastroianni în pelicula La Dolce Vita.

Tot luna mai aduce o proiecție specială a filmului Boss, regizat de Bogdan Mirică, iar la achiziționarea unui bilet pentru 13 mai 2023, cinefilii primesc unul gratis. Noul film de la regizorul și scenaristul Câini & Umbre prezintă un jaf tumultos, inspirat dintr-o poveste reală.

Una dintre cele mai iubite, fotografiate, aclamate, discutate, spionate femei de pe planetă este prezentată pe marele ecran. Viața Reginei Elisabeta a II-a este înfățișată în documentarul-eveniment Elisabeta a II-a: Portretul Reginei (Ritratto di regina), în regia lui Fabrizio Ferri.

Tot în săptămâna 10-14 mai va avea loc premiera filmului Clubul femeilor dezlănțuite 2 (Book Club: The Next Chapter), unde ne întâlnim cu cele patru prietene într-o aventură în romantica Italie.

Din capitolul de premiere, Toate fricile lui Beau (Beau Is Afraid) se va vedea sâmbătă, 13 mai, pe marele ecran de la Cinematograful Ateneu. În filmul eveniment regizat de Joaquin Phoenix, Beau își confruntă trecutul, prezentul și viitorul, iar în cele din urmă este nevoit să-și depășească cele mai întunecate frici pentru a-și îndeplini visele.

Pentru cei mici, săptămâna aceasta aduce două animații de aventură. Sâmbătă pornim în aventură spre Calea Lactee alături de Peter în filmul Moonbound  (Aventuri până la Lună și înapoi). Iar duminică, 14 mai, facem cunoștință cu Mavka – Zâna Pădurii, desenul animat din universul scriitoarei Lesya Ukrainka (Cântecul Pădurii).

            Biletele sunt puse în vânzare pe www.cinemaiasi.ro și la casieria Ateneului Național din Iași, la prețul de 15 lei/bilet.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

 

Miercuri, 10 mai

18.00 – Elisabeta a II-a: Portretul Reginei – Ritratto di regina – (regia Fabrizio Ferri) – AG

20.00 – La Dolce Vita – (regia Federico Fellini) – AP 12 – Proiecție în cadrul programului Filme de Artă la Cinema Ateneu

Sâmbătă, 13 mai

 

13.00 – Moonbound – Aventuri până la Lună și înapoi – (regia Ali Samadi Ahadi) – 2D/Dublat – AG

15.00 – Clubul femeilor dezlănțuite 2 – Book Club: The Next Chapter – (regia Bill Holderman) – PREMIERĂ – AP 12

17.00 – Toate fricile lui Beau – Beau Is Afraid – (regia Ari Aster) – PREMIERĂ – AP 12

20.15 – Boss – Boss – (regia Bogdan Mirică) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani – *Proiecție specială: la un bilet cumpărat primești unul gratuit

Duminică, 14 mai

11.00 – Mavka. Zâna pădurii – Mavka. The Forest Song – (regia Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban) – 2 D/Dublat – AG

13.00 – Clubul femeilor dezlănțuite 2 – Book Club: The Next Chapter – (regia Bill Holderman) – AP 12

15.00 – Elisabeta a II-a: Portretul Reginei – Ritratto di regina – (regia Fabrizio Ferri) – AG

Preț bilet normal: 15 lei

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;