Un renumit specialist în genomica plantelor și ameliorarea moleculară, distins cu titului de Doctor “Honoris Causa” al USV

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va oferi cea mai înaltă distincție academică – titlul de Doctor “Honoris Causa” – Prof. Dr. Rod Snowdon, profesor la Universitatea Justus-Liebig din Giessen  (Germania). Ceremonia va avea loc miercuri, 10 mai 2023, de la ora 14.00, în Amfiteatrul A6 al Universității.

Prof. univ. dr. Rod Snowdon, unul dintre profesorii și cercetătorii din elita cadrelor didactice din Universitatea Justus-Liebig din Giessen conduce un grup de cercetători care studiază teme de actualitate precum, genomica plantelor, disecția cantitativă a trăsăturilor și ameliorarea principalelor specii cultivate, cum ar fi rapița, sorgul și grâul.

De asemenea, colaborează cu numeroși parteneri internaționali în consorții de cercetare de excelență privind genomica speciilor cultivate. În prezent, grupul său de colaboratori  cuprinde trei cercetători seniori, nouă post-doctoranzi, 21 doctoranzi,  personal tehnic și administrativ.

Pe lângă genetica clasică și ameliorarea moleculară, cercetările acestor specialiști se concentrează pe fenotiparea automatizată, digitalizare, pe genotiparea de generație nouă și pe implementarea celor mai recente tehnologii de secvențiere ADN, bioinformatică și inteligență artificială pentru analiza, predicția și disecția trăsăturilor genetice complexe.

„Pentru Universitatea de Științele Vieții din Iași este o deosebită onoare să recunoască prin acest titlu activitatea domnului Profesor și contribuția remarcabilă la dezvoltarea, consolidarea și internaționalizarea învățământului superior agronomic”, a transmis conf. univ. dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură a USV Iași.

Totodată, prof. univ. dr. Rod Snowdon este „Profesor Onorific” la Universitatea din Queensland, Brisbane, Australia, la HunanAgricultural University, Changsha, China și la Southwest University, Chongqing, China.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;