Restricţii în trafic la orele de vârf pentru maşinile şcolilor de şoferi

Circulaţia autovehiculelor lente, cum sunt cele ale școlilor de șoferi, va fi restricţionată în orale de vârf în municipiul Iaşi. Măsura a fost luată de municipalitate, ca urmare a faptului că respectivele autovehicule aglomerează şi mai mult traficul şi aşa foarte aglomerat din oraş, mai ales la orele de vârf, creând nu de puţine ori ambuteiaje pe principalele artere.

Într-un comunicat semnat de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Iaşi se precizează că Poliția Locală a somat 20 de școli de șoferi din municipiu să respecte prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 49 / 2019, care reglementează, printre altele, modul în care se derulează susţinerea examenelor şi pregătirea practică a persoanelor pentru obţinerea permisului de conducere.

Concret, potrivit HCL, este interzisă susţinerea examenelor şi pregătirea practică a persoanelor pentru obţinerea permisului de conducere în intervalele orare 7.00 – 9.00 şi 16.00 – 18.00 pe următoarele artere de circulație: şoseaua și strada Păcurari, bulevardul Independenţei, bulevardul Carol I, strada Sărărie, strada Elena Doamna, strada Anastasie Panu, strada Palat, strada Sfântul Lazăr, strada Smârdan, bulevardul Tudor Vladimirescu, strada Vasile Lupu, strada Gării, strada Râpa Galbenă, strada Nicolina, şoseaua Nicolina, bulevardul Ţuţora, strada si şoseaua Bucium.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.500 lei. Sancțiunile vor fi aplicate de Poliţia Locală.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;