Iaşul, gazda a două importante turnee de tenis în această vară

În perioada 10-16 iulie, Baza de la Ciric va fi gazda cea de-a IV-a ediție a turneul Challenger 100 – Concord Iași Open -, cel mai important turneu ATP din România. Tot în această vară, Iaşul va găzdui, pentru al doilea an consecutiv, BCR Iași Open WTA 125, turneu feminin de tenis cu o puternică prezență românească și internațională. Ambele competiții sunt organizate de Concord Service Center, sponsorul principal al turneului ATP, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Federația Română de Tenis, turneul cu statut WTA 125 având BCR drept sponsor principal.

„Turneele de tenis organizate până acum la Iași au reprezentat un succes recunoscut de toată lumea: organizatori, participanți, oficiali din țară și din străinătate, mass-media, spectatori și telespectatori. Eu însumi am fost convins de reușita acestor proiecte văzând dăruirea de care au dat dovadă toți cei implicați. De aceea voi continua să susțin cu aceeași pasiune competițiile de tenis de la Iași, precum Concord Iași Open și BCR Iași Open! De asemenea, îmi reafirm dorința de a sprijini orice demers de dezvoltare a sportului în orașul nostru!”, a declarat primarul Mihai Chirica, în cadrul conferinţei de presă desfăşurată miercuri, 10 mai, la Palatul Roznovanu, prilejuită de organizarea în această vară a celor două turnee găzduite de Baya Ciric.

Dotat cu premii în valoare de 130.000 de dolari, 100 de puncte ATP și un tablou principal de simplu de 32 de jucători cu clasament între locurile 70 și 350 ATP, turneul Concord Iași Open 2023 va aduce și în acest an la start nume cunoscute.

Turneul se va desfășura în perioada 10 – 16 iulie 2023, la Baza Ciric, iar directorul turneului va fi Andrei Pavel, cel mai titrat tenisman român din ultimii 20 de ani. Imediat după, în perioada 17 – 23 august va avea loc turneul feminin WTA 125 BCR Iași Open, dotat cu premii în valoare de 115.000 de dolari și 160 de puncte WTA, la care vor participa 32 de jucătoare clasate între locurile 50 și 350.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;