Iaşul, gazda şedinţei de lucru a Consorțiului Regional Nord-Est de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic

Miercuri, 10 mai, la sediul Inspectoratul Școlar Județean (IŞJ) Iași s-a desfăşurat ședința de lucru a Consorțiului Regional Nord-Est. La eveniment a fost prezentă, alături de Luciana Antoci, inspector şcolar general al IŞJ Iaşi, Florentina Vasilescu, inspector pentru regiunea Nord Est în cadrul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT).

Consorţiul regional este o structură partenerială multipartită consultativă, fără personalitate juridică, care sprijină CNDIPT și inspectoratele școlare pentru creşterea contribuţiei educaţiei şi formării profesionale la dezvoltarea regională.

Din structura consorțiului fac parte mai multe categorii de parteneri sociali din fiecare judeţ component al regiunii de dezvoltare: instituţii, autorităţi publice şi organisme neguvernamentale de utilitate publică, operatori economici, patronate, sindicate, ONG-uri și instituţii de învăţământ superior. La această întâlnire au participat reprezentanți din județele Neamț, Suceava, Botoșani, Vaslui și Iași.

Obiectivul  general al activităţii consorţiului regional este de a contribui, prin dialog social şi prin antrenarea răspunderii publice a celor implicaţi, la armonizarea politicilor, strategiilor şi acţiunilor concrete în domeniul educaţiei şi formării profesionale cu cerinţele mediului economic, social şi cultural de  la nivel regional.

Plecând de la acest obiectiv, tema acestei întâlniri a fost Îmbunătățirea calității învățământului profesional și tehnic prin optimizarea implicării structurilor de parteneriat social și fiind analizate aspecte precum: principalele tendințe în învățământul profesional și tehnic în anul 2023, la nivel regional, îmbunătățirea calității educației în învățământul profesional și tehnic prin creșterea implicării structurilor de parteneriat social, oportunități de finanțare ale sistemului de educație și formare profesională în perioada 2021-2027, soluții de îmbunătățire a învățământului profesional și tehnic prin optimizarea implicării structurilor de parteneriat social.

Subiectele au generat dezbateri ample între participanți, evenimentul construind cadrul unui dialog constructiv și devenind punctul de plecare al întâlnirilor viitoare.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;