5:13 pm - Sunday April 19, 1496

Turneu de şah pentru sprijinirea copiilor din mediul rural, organizat în luna iunie la Iaşi

În data de 10 iunie, Rotary Club Iaşi Copou organizează cea de-a treia ediţie a Turneului de şah Rotary Iaşi Copou. Înscrierile sunt deschise pentru orice copil pasionat de șah, care dorește să participe într-o astfel de competiție. Fiecare participant va primi câte un premiu garantat, iar câștigătorii vor primi premii în bani de peste 7.000 de lei.

Turneul de șah Rotary Iași Copou își propune sprijinirea copiilor din mediul rural, care practică sportul minții, prin participarea la o competiție ce le va oferi participanților oportunitatea să își dezvolte pasiunea pentru șah dar și să acumuleze o experiență de concurs valoroasă.

De asemenea, evenimentul țintește să genereze un fond de burse de care să beneficieze cât mai mulți copii din mediul rural care au talent deosebit la șah dar posibilități materiale insuficiente pentru a practica sportul minții în condiții decente.

La primele două ediții, desfășurate în 2021 și 2022, au participat 220 de copii care au primit premii în valoare de peste 10.000 de lei și s-a constituit un fond de burse în valoare de peste 60.000 de lei, de care au beneficiat peste 300 de copii din mediul rural, înscriși la cluburile Gambit Huși și Pionii Regelui Podu Iloaiei.

Pentru mulți dintre copiii din mediul rural, șahul  este șansa la o viață mai bună. Cluburile Gambit Huși și Pionii Regelui Podu Iloaiei nu doar ajută copiii să practice șah, dar îi și motivează să aibă rezultate bune la școală. Le oferă nu numai oportunitatea de a juca șah și de a se perfecționa în acest sport, dar îi ajută și să nu abandoneze studiile. Nu de puține ori au strâns fonduri pentru a le oferi copiilor dispozitive pentru a le permite conectarea la școala online sau la cursurile de șah. Turneul de șah Rotary Iași Copou își propune să asigure un sprijin suplimentar pentru copiii din mediul rural pasionați de șah, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;