Iaşul, gazda ediţiei din acest an a etapei naţionale a Concursului de matematică aplicată “Adolf Haimovici”

Inspectoratul Şcolar al Judeţului (IŞJ) Iaşi împreună cu Facultatea de Construcții Mașini și Management Industrial din cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi” Iași (TUIASI) organizează în perioada 12-14 mai etapa națională a Concursului Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, clasele IX-XII, filiera tehnologică și filiera teoretică, profil real, specializarea științe ale naturii, manifestare aflată îna cest an la cea de-a XXV-a ediţie.

Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, desfăşurat sub egida Ministerului Educaţiei, îmbină rezolvarea de probleme deosebite, atât teoretice, cât şi practice, dar mai ales premiază cele mai bune şi frumoase rezolvări şi compuneri de probleme, stimulând astfel activitatea elevilor creativi.

Confirmarea valorii, a succesului şi a maturităţii manifestării este dată de trecerea la dimensiunea conferită de mediul universitar, prin implicarea Facultății de Construcţii Maşini şi Management Industrial (Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi) în calitate de partener-organizator. Dorința unora dintre elevi de a participa an de an la acest concurs subliniază eficienţa formativă a competiției care se remarcă prin aplicabilitatea practică a subiectelor.

“La etapa națională organizată la Iași în acest an participă 230 de elevi din întreaga țară, elevi din clasele IX-XII, filiera tehnologică și filiera teoretică, profil real, specializarea științe ale naturii, precum și 41 de profesori însoțitori din județele țării și din municipiul București. Comisia centrală a concursului reunește reprezentanți ai Ministerului Educației, printre care domnul secretar de stat Bogdan Cristescu și doamna inspector Ana Naghi, inspectori de matematică din opt județe ale țării, profesori din Iași și din celelalte județe”, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 13 mai, la ora 9.00 în Amfiteatrul TCM2 al Facultății de Construcţii Maşini şi Management Industrial Iași. În aceeași zi, în sălile instituției partenere, Facultatea de  Construcţii Maşini şi Management Industrial Iași, începând cu ora 10.00, se va desfășura proba scrisă a concursului.

Competiția se va încheia cu festivitatea de premiere ce va avea loc duminică, 14 mai 2023, ora 10.00, în același amfiteatru al Facultății de Construcţii Maşini şi Management Industrial Iași.

Dincolo de premiile oficiale ale Ministerului Educației, elevii vor beneficia și de alte distincții oferite de Inspectoratul Școlar Județean Iași și de gazda concursului, Facultatea de Construcții Mașini și Management Industrial din cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi” Iași.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;