Studenții Universităţii de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” au obţinut rezultate excelente la cea de-a XXXIII-a ediţie a AGRONOMIADEI, eveniment desfăşurat în perioada 11 – 14 mai la Iaşi, La ediția din acest an au participat 410 studenți și 190 de cadre didactice, iar câștigătorii au avut parte de premii cu valoare dublă, în comparație cu 2022 (premiul I – 700 de lei, premiul II – 500 de lei, premiul III – 400 de lei, iar mențiunea – 300 lei).
Delegaţia USV Iaşi a adăugat în palmares, la această ediţie, 19 premii şi două menţiuni. La disciplinele aflate în concurs, studenţii ieşeni au reuşit să fie pe locuri fruntașe la specializările din cadrul agriculturii, horticulturii, industriei alimentare, zootehniei şi medicinei veterinare.
„Cea mai dinamică și longevivă competiție a universităților din România a reușit să creeze o atmosferă de senzație și să aducă o serie de premiere o dată cu ediția din acest an, prima pe listă fiind participarea impresionantă, cifra tinerilor care au ales să vină la Agronomiada trecând de 400 tineri entuziaști. Ne bucură mult că USV Iași a reușit să aducă această competiție unică la nivel național, la un nivel în care au întâietate excelența, cunoașterea, competiția onestă, prietenia și fair-play-ul”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale în cadrul USV.
Competiţie de tradiţie a studenţilor din universităţile agronomice din ţară, ce datează încă din anii ’70, AGRONOMIADA este un concurs studenţesc organizat la nivel naţional, menit să asigure consolidarea legăturilor de colaborare şi prietenie dintre studenţi, pentru promovarea ideii de performanţă, stimularea studiului şi a calităţilor sportive în rândul tinerilor. AGRONOMIADA se desfășoară prin rotație, într-unul din cele cinci centre universitare de învățământ agronomic – București, Cluj, Craiova, Iași şi Timișoara. Începând cu ediţia 2014, care a avut loc tot la USV Iaşi, s-au alăturat şi studenţii Universităţii Agrare de Stat a Moldovei, actualmente Universitatea Tehnică a Moldovei.