600 de cupluri care şi-au aniversat nunta de aur au fost premiate de Primărie cu ocazia “Zilei Familiei”

Aproape 600 de cupluri care şi-au aniversat nunta de aur în ultimul an au participat duminică, în Parcul Expoziţiei, la “Ziua Familiei”, manifestare organizată de Primăria municipiului Iaşi, aflată în acest an la cea de-a XIX-a ediţie.

Cu această ocazie, fiecare familie a primit câte o diplomă de onoare din partea primarului Mihai Chirica. Manifestarea a inclus, de asemenea, o tombolă, un recital susţinut de Ștefan Pintilie și un recital extraordinar al binecunoscutului interpret de muzică uşoară Fuego. Alături de primarul Mihai Chirica, la eveniment a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

„Într-o lume tot mai rapidă, care ne consumă timpul și viața cu o viteză amețitoare și în care suntem constrânși să jucăm zi de zi tot felul de roluri, nu toate plăcute, familia rămâne oaza de pace unde redevenim noi înșine. Fără îndoială, familia reprezintă piatra de temelie a întregii noastre existențe! Iar când văd căsnicii care au ajuns să împlinească jumătate de secol în armonie, nu pot decât să mă înclin cu respect în fața unor asemenea oameni, care reprezintă un model pentru noi toți. Recunosc că admir puterea și înțelepciunea cu care au depășit obstacolele vieții. Avem multe de învățat de la aceste familii! O comunitate se dezvoltă cu adevărat atunci când cei mai experimentați dintre noi își transmit cunoștințele și experiențele generațiilor următoare. Deși populația României scade în ritm alarmant, încă există speranță, iar Iașul este o dovadă în acest sens. Cu mulți copii și tineri, cu o economie tot mai dinamică și mai diversificată, orașul nostru arată că, acolo unde există inteligență, inițiativă și mai ales solidaritate, oamenii pot depăși orice obstacol, pot rezolva orice problemă pentru a-și face viața cât mai frumoasă. Împreună!  În aceste vremuri de război, dorința mea este ca Iașul, țara în care trăim, Europa întreagă să redevină o mare familie! Unită, civilizată și prosperă!”, a declarat primarul Mihai Chirica în mesajul adresat participanţilor la eveniment.

15 mai a fost declarată ”Zi Internațională a Familiei”  pe data de 20 septembrie 1993, în urma unei rezoluții adoptate de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Un an mai târziu, Guvernul a decis, printr-o Hotărâre, marcarea acestui eveniment şi în România, în fiecare an, pe data de 15 mai. Primăria Municipiului Iaşi a fost prima din ţară care începând din anul 2003 celebrează anual, de Ziua Familiei, cuplurile care aniversează 50 de ani de căsătorie, printr-o manifestare specială, în cadrul căreia acestea sunt premiate de către municipalitate.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;