Şase firme au depus oferte pentru execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a Filarmonicii

Consiliul Județean (CJ) Iași a primit șase oferte la licitația organizată pentru execuția lucrărilor de ”Reabilitare și modernizare a imobilelor cu numerele cadastrale 161496 și 161497 situate în Iași, str. Cuza Vodă, nr.29 în care își desfășoară activitatea Filarmonica Moldova Iași”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 60.143.673,61 lei, iar termenul de realizare este de 19 luni de la ordinul de începere a lucrărilor. Investiția are două componente, respectiv Consolidarea și reabilitarea Tronsonului 2 și Reabilitare/Reconstrucție Tronson 3A.

Pe baza studiilor de specialitate întocmite, anexate documentației – Expertiză Tehnică și Audit energetic, se propune realizarea următoarelor tipuri de lucrări:

– lucrări de consolidare ;

– lucrări de reparații a zonelor degradate sau avariate ale construcției ;

– lucrări de intervenție în urma refuncționalizării anumitor spații ;

– lucrări de reparații ale instalațiilor ;

– lucrări de refacere a finisajelor speciale afectate de degradări.

“Mă bucur că un număr atât de mare de firme de construcții au depus oferte pentru execuția lucrărilor de consolidare și modernizare a Filarmonicii și că putem intra în linie dreaptă cu demersurile pentru salvarea acestei clădiri simbol a Iașului. Actuala administrație județeană și-a asumat să găsească cea mai bună soluție pentru restaurarea acestui obiectiv cultural, iar prin parteneriatul cu Primăria Municipiului Iași vom reuși să ducem proiectul la bun sfârșit. Suntem tot mai aproape de momentul în care artiștii și publicul vor putea fi din nou împreună în Sala de concerte a Filarmonicii ieșene, una dintre cele mai frumoase din România”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iaşi.

Proiectul de reabilitare și modernizare a Filarmonicii “Moldova’’ face parte din Acordul de Asociere care va fi încheiat între Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași, acord care a primit deja votul Consiliului Local în ședința din 26.04.2023. Finanțarea va fi asigurată prin Programul Operațional Regional 2021-2027 – Prioritatea 7.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;