Recital „Vissi d’Arte”, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, invită publicul la Recitalul „Vissi d’Arte”, sustinut de tineri artiști ieșeni, joi, 18 mai, de la ora 15.00, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”.

Evenimentul muzical, organizat sub egida Zilei Internaționale a Muzeelor, va fi susținut de Cosmina Elena Băluță-Spînu, Claudia Nastor, Mara Sterian, Cătălin Apostol și Dumitrie Pădurariu, în coordonarea prof. univ. dr. Cristina Simionescu Fântână. La pian: conf. univ. dr. Cezara Petrescu și conf. univ. dr. Brîndușa Tudor. Programul cuprinde lucrări din creația compozitorilor: G. B. Pergolesi, W.A. Mozart, G. Verdi, G. Puccini, S. Rachmaninov, I. Runcu.

Ziua Internaţională a Muzeelor, marcată în fiecare an pe data de 18 mai, a fost instituită în anul 1977 de către Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), cu scopul de a recunoaşte rolul acestor instituţii în dezvoltarea societăţii. Tema din acest an este „Muzeele, Sustenabilitatea și Starea de bine”, evenimentul muzical propus cu această ocazie având rolul de a genera o dinamică pozitivă la nivelul comunității.

Vizitatorii sunt așteptați în această zi de sărbătoare a muzeelor să se bucure, gratuit, de expozițiile deschise în toate obiectivele din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași. Detalii, pe site: www.palatulculturii.ro

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;