Simpozionul Național „Istorie și patrimoniu ecleziastic” – ediţia a II-a

Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași este partener în derularea celei de-a II-a ediții a Simpozionului Național „Istorie și patrimoniu ecleziastic”, organizat în perioada 19 – 20 mai de Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Arhiepiscopia Iașilor şi Mănăstirea Pângăraţi  din judeţul Neamț

La evenimentul de deschidere, care va avea loc vineri, 19 mai, de la ora 11.00, vor fi prezenţi arhimandritul Petroniu Marin, stareț al Mănăstirii Pângărați, dr. Senica Țurcanu, șef al Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, Costică Asăvoaie, arheolog la Muzeul de Istorie a Moldovei; prof. Carmen Muraru, director al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Pângărați.

Cu această ocazie va avea loc şi lansarea revistei „Acta Pangratia. Istorie și patrimoniu ecleziastic”, prezentată de prof. Costin Clit, de la Colegiul Național „Cuza Vodă” din Huși.

Manifestarea științifică reunește la Mănăstirea Pângărați specialiști de marcă din România și Republica Moldova, care activează în muzee, arhive, universități, biserici sau diferite institute de cercetare. Încă de la prima ediție (mai 2022), simpozionul a propus tuturor celor interesați o tematică generoasă, care acoperă întreg spectrul de preocupări științifice aflate în conexiune cu istoria și patrimoniul ecleziastic, mobil sau imobil.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;