Concert extraordinar de jazz, suţinut de trupa germană The Jakob Manz Project

Centrul Cultural German (CCG) Iași împreună cu The Trumpets și Jazz Club Emil Bâzgă invită iubitorii muzicii de jazz la un concert extraordinar de jazz, susţinut de trupa germană The Jakob Manz Project, joi, 25 mai, începând cu ora 20:00, la The Trumpets.

The Jakob Manz Project este una dintre cele mai de succes trupe tinere de jazz din Germania, care aduce un suflu proaspăt prin stilul său muzical original și captivant. Albumul său de debut, “Natural Energy”, a fost lansat în aprilie 2020 la renumita casă de discuri ACT. Trupa a cucerit repede inimile publicului la numeroase concerte, inclusiv la festivaluri importante precum Leverkusener Jazztage, LOTOS Jazz Festival (Polonia) și Jazz Baltica.

De la debutul spectaculos din 2017, cei patru artiști germani au câștigat mai multe premii, printre care și Biberach Jazz Prize 2018 și Future Sounds of the Leverkusen Jazztage 2018. Liderul trupei, saxofonistul și compozitorul Jakob Manz, a cântat alături de muzicieni renumiți precum Wolfgang Schmid, Randy Brecker, Ack van Rooyen și Wolfgang Daune. La vârsta de doar 16 ani cântase deja în turnee cu Bundesjazzorchester în Canada, SUA și mai multe țări europene. În 2022a câștigat Premiul de jazz al landului Baden Württemberg, devenind astfel cel mai tânăr laureat al acestui premiu.

Muzica trupei se remarcă printr-un sound direct și clar, dinamic, bogat și de o profunzime emoționantă. Trupa cântă un jazz foarte groovy, îmbogățit de personalitățile celor patru artiști cu numeroase influențe din funk, soul, pop, hip-hop, rock sau world music. Individualitatea membrilor trupei se reflectă în diversele compoziții proprii, fiecare dintre ei dând un impuls propriu muzicii.

Basul electric al lui Frieder Klein oscilează între calmul de nezdruncinat și virtuozitatea melodică, Valentin Renner uimește cu o interpretare mutifațetată, energică, dar transparentă, în timp ce Hannes Stollsteimer contribuie cu accente atât ritmice, cât și armonice, de o creativitate impresionantă. Mai presus de toate, sunetul clar și ferm de saxofon al liderului trupei, Jakob Manz, strălucește întotdeauna, propulsând constant cu pasiune autentică interpretarea sa la cel mai înalt nivel artistic.

Jakob Manz Project (Jakob Manz – saxofon, Hannes Stollsteimer – keyboard, Frieder Klein – bas, Valentin Renner– tobe) promite o seară energizantă și dinamică, pe care nu o veți uita prea curând!

Eveniment organizat de Centrul Cultural German Iași, The Trumpets și Jazz Club Emil Bâzgă, cu sprijinul Goethe-Institut și a Ministerului pentru Știință Cercetare și Artă Baden-Württemberg.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;