Comuna Deleni, racordată la reţeaua naţională de gaze naturale prin intermediul Programului “Anghel Saligny”

La sediul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) au fost semnate în această săptămână primele şapte contracte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 247.292.623,48 de lei, finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Acestea fac parte din categoria celor 104 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale din 164 de unități administrativ-teritoriale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar preluate prin OUG nr. 40/2022, întrucât valoarea lor a depășit plafonul alocat POIM.

Dintre cele şapte contracte semnate face parte și cel care vizează “continuarea lucrărilor de înființare distribuție gaze naturale în comuna Deleni, județul Iași”, cu o valoare de 34.708.429,23 lei, a anunţat subprefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, pe Facebook.

De remarcat că Guvernul României, prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, a alocat în total 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;