5:13 pm - Wednesday April 19, 5820

Pagube în valoare de 5,3 milioane de lei în urma ninsorilor care au avut loc în luna aprilie în judeţul Iaşi

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Iaşi a aprobat evaluările pagubelor produse în această primăvară de fenomenele hidrometeorologice pe raza județului Iași.

”Au fost efectuate toate etapele necesare pentru aprobarea acestor evaluări, iar astăzi (miercuri, 24 mai – n.r.) am semnat și am transmis la nivel de Guvern o solicitare privind alocarea de fonduri pentru efectuarea de lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor naturale. Cele mai multe probleme au fost înregistrate după episodul de ninsoare abundentă și viscol de la începutul lunii aprilie și în urma precipitațiilor care au urmat până în data de 21 aprilie”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru.

Astfel, în perioada februarie – aprilie 2023 au fost înregistrate pagube în 40 de localități, de pe raza a 15 unități administrativ-teritoriale: Mădârjac, Sirețel, Stolniceni-Prăjescu, Ciohorăni, Șipote, Ciurea, Hârlău, Cucuteni, Lungani, Horlești, Tomești, Cotnari, Mogoșești, Țibana, Dobrovăț. Valoarea estimată a pagubelor se ridică la aproape 5,3 milioane lei, pentru o parte din obiective urmând a se realiza expertize tehnice suplimentare în vederea obținerii de fonduri pe baza altor programe de finanțare.

Concret, au fost afectate de precipitații abundente, scurgeri de pe versanți și evaluate: drumuri comunale – aproape 36 km, drumuri forestiere și agricole – 1,4 km, drumuri de exploatare – 0,8 km, drumuri județene – 5,4 km, 7 poduri și podețe, străzi – aproape 20 km.

De asemenea, pentru 26,7 km de drum comunal, 3 poduri, 6,6 km de străzi urmează să fie realizate expertize tehnice suplimentare.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;