Peste 6 hectare de teren, în plantare de către compania Continental în județele Iași şi Timiş

Continental, companie tehnologică, se implică în dezvoltarea comunității din care face parte. În această primăvară, compania a desfășurat mai multe activități de împădurire în județele Iași și Timiș, precum și în amenajarea spațiilor verzi ale fabricii din Carei. Peste 4000 de puieți au fost plantați de aproximativ 300 de voluntari din cadrul companiei.

“Sustenabilitatea este ancorată în temelia valorilor companiei, care stau la baza muncii noastre, ne ghidează și ne conduc în viitor. Acțiunile desfășurate în mai multe județe din țară arată cât de important este pentru Continental să contribuie la dezvoltarea comunității din care face parte Colegii noștri își doresc să se implice în proiecte durabile, iar acest lucru înseamnă solidaritate cu cei din jur. Le mulțumesc tuturor pentru implicarea și dorința de a crea valoare în comunitate”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

În județul Iași, plantarea a avut loc la Tăutești. Aici, Centrul Cultural din localitate a beneficiat de ajutorul angajaților din Continental în mai multe etape. Cei aproape 100 de colegi prezenți au plantat sute de puieți de salcâm, stejar roșu și tei.

La Timișoara, Continental a acoperit mai multe hectare de pământ cu glădiță și salcâm, stejar, frasin și jugastru într-o primă etapă în crearea “pădurii Continental”. A doua etapă presupune continuarea, la toamnă, a activității de plantare pe suprafața aflată în zona de nord a orașului, între podul de la Săcălaz și Aeroportul Cioca. Până acum, în această primăvară au fost organizate două acțiuni de plantare la care au participat peste 200 de angajați ai centrului automotive de inginerie și ai fabricii de anvelope.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 39,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 57 de țări și piețe.

În perioada 1999 – 2022, Continental a investit peste 2.2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București.

La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;