Despre „Paganini și capriciile magice”, la Atelierele de lectură „Povești muzicale”

Atelierele de lectură pentru copii „Povești muzicale”, animate de dr. Daniela Mihaela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, continuă cu o nouă ediție, sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 16.00, în  Sala de Educație Muzeală de la Palatul Culturii.

 

Copiii vor putea asculta povești din volumul „Paganini și capriciile magice”, semnat de Cristina Andone și apărut în colecția „Povești din Pădurea Muzicală” (Editura „Nemi”). Prin intermediul poveștii „Câteva magii simple”, copiii vor afla care sunt elementele necesare pentru o interpretare extraordinară: „Când simți mai întâi tu căldura pe care ți-o dă muzica, atunci o vor simți și cei care te ascultă. Nu lăsa lumina din tine să slăbească. Primul pas ca să cânți ireal de frumos este să-ți imaginezi frumusețea. Cum crezi că ar suna perfect o partitură? Cantă apoi ca să atingi acel vis. Când zgomotele lumii din afară se opresc, când în sufletul nostru e liniște, abia atunci suntem pregătiți să primim muzica. Muzica lui Paganini este strălucitoare și puternică. Se hrănește din nevoia de libertate și de mister a compozitorului ei”.

 

În cadrul atelierului vor fi abordate, prin intermediul  jocurilor interactive, teme precum comportamentul într-o sală de concert și instrumentele din orchestra simfonică.

 

Programările se pot face la adresa de e-mail operapentrucopii@yahoo.com. Biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate de la Palatul Culturii.

 

„Povești muzicale” este un program realizat de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Paradis International College, Biserica „Sf. Nicolae Domnesc” Iași și Editura „Nemi” București.

Filed in: Cultură, Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;