Lucrările la noul terminal al Aeroportului sunt finalizate în proporţie de 35%

Stadiul de execuţie a lucrărilor la noul terminal T4 de la Aeroportul Iaşi se apropie de 35%, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, după vizita pe care a efectuat-o în această dimineaţă pe şantier, împreună cu secretarul de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Ovidiu Cîmpean.

”Totul decurge conform graficului de lucru, o veste îmbucurătoare. În același timp, mă bucur enorm că firma care a câștigat contractul de execuție lucrează cu mulți subcontractori locali: șapte subcontractori din Moldova, dintre care cinci sunt din Iași. Economia locală și Iașul au numai de câștigat în urma implementării acestui proiect, iar aeroportul va fi unul dintre principalii piloni de dezvoltare a județului”, a declarat președintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi,  Costel Alexe.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, lucrările la noul terminal sunt în grafic, ele urmând să fie finalizate la termenul stabilit la semnarea contractului.

Viitorul terminal va fi construit cu o amprentă la sol de peste un hectar, pe trei niveluri (subsol, parter, etaj), și va avea o suprafață desfășurată de 31.210 mp, pe o lungime de 200 de metri și o adâncime de 50 de metri. T4 va fi ridicat în continuarea terminalului T3, urmând să fie  legat de acesta printr-o galerie. Proiectul presupune, de asemenea, reconfigurarea căilor de acces către aeroport și mărirea capacității de parcare auto la sol, de la 350 la 500 de locuri. În același proiect este inclusă și realizarea unui parc de panouri fotovoltaice.

În final, terminalul va permite procesarea unui număr de 3,3 milioane de pasageri anual, dublu față de capacitatea actuală a aeroportului. În perioadele de vârf, terminalul T4 va putea asigura realizarea formalităţilor pentru un număr de 950 de pasageri pe oră. Vor exista șapte porți pentru “Plecări” și trei porți pentru “Sosiri”, cu fluxuri bidirecționale, iar îmbarcarea pasagerilor se va face prin aviobridge-uri. În primă fază, vor fi amenajate trei astfel de poduri suspendate.

Construcţia terminalul T4 este asigurată de SC STRABAG SRL, firmă declarată câştigătoare a licitaţiei organizată de Aeroportul Iaşi, valoarea investiţiei ridicându-se la 328 milioane de lei, fără TVA.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;