Lucrările la noul depou din Dacia vor începe în această vară

Lucrările la noul depou din Dacia vor începe în această vară, odată cu demolarea clădirilor existente şi a celorlalte construcţii adiacente. Potrivit primarului Mihai Chirica, în aceste zile urmează să fie semnat ordinul de începere a lucrărilor de demolare,

“În acest moment suntem în faza în care trebuie să semnăm contractul pentru demolare. Am făcut, de asemenea, şi câteva actualizări de natură tehnică şi economică, aşa cum ne-a solicitat finanţatorul. Lucrările la depoul din Dacia vor începe în această vară cu lucrările de demolare, care vor dura aproximativ 24 de luni, timp în care tramvaiele vor continua să plece de la depoul din zona Gării, în timp ce autobuzele electrice vor fi garate în Tudor Vladimirescu”, a declarat primarul Mihai Chirica, care a adăugat că investiţia se ridică la aproximativ 70 de milioane de euro.

Finanţarea lucrărilor va fi asigurată printr-un împrumut de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), instituţie de la care municipalitatea a împrumutat în primă fază suma de 120 de milioane de euro, după care această sumă a fost completată cu încă 21 de milioane de euro.

“Intenţia noastră, a municipalităţii, este de a construi acolo un depou autonom din punct de vedere energetic, care în final va adăposti circa 50 de tramvaie noi şi aproximativ 60 de autobuze electrice, de asemenea noi. În acest fel, întregul parc electric al Companiei de Transport Public se va muta în Dacia”, a adăugat edilul.

În paralel, a mai spus şeful municipalităţii, autorităţile locale lucrează şi la un al doilea proiect în acest sens, care prevede construirea unui alt depou, situat de această dată în zona CUG, pe platforma fostului Combinat de Utilaj Greu.

“Odată cu finalizarea lucrărilor din CUG, actualul depou de la gară va fi scos din uz, întrucât nu-şi mai găsesşte locul nici din punct de vedere tehnic şi nici din punct de vedere al locaţiei”, a menţionat primarul.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;