Concurs de realizare a produselor alimentare inovative, organizat de Universitatea de Ştiinţele Vieţii

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”(USV) din Iași alături de Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR), organizează în perioada 15 – 17 iunie, ediția a IX-a a Concursului Național ECOTROPHELIA România 2023, competiție studențească pentru crearea de produse alimentare inovative.

Concursul are drept scop încurajarea creativității studenților în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman, prietenoase cu mediul înconjurător și este deschisă tuturor studenților înscriși la programele de studii de licență și masterat. Pe de altă parte, ECOTROPHELIA are ca scop și formarea de personal pentru industria alimentară europeană care să fie bine informat, să gândească ecologic și sustenabil.

Juriul competiției va fi compus din personalități din domeniul industriei alimentare, recunoscute de organizatori ca fiind persoane competente și independente. Acesta va evalua echipele participante la competiție pe baza unei grile de evaluare și va acorda note pe fișa de evaluare. De asemenea, conform regulamentului echipele participante la faza națională de la USV Iași trebuie să facă o prezentare orală în limba engleză de maxim 15 minute, să prezinte în fața juriului trei probe din produsul alimentar descris în dosar însoțite de ambalajul produsului, probe care, ulterior, să poată fi degustate de către membrii juriului.

Câștigătorii fazei naționale de la USV Iași vor reprezenta România la Concursul Internațional „ECOTROPHELIA EUROPE 2023”, care va avea loc la ANUGA COLOGNE (Germania), în perioada 8-9 octombrie 2023. La ultima ediție europeană desfășurată la Paris, în 2018, câștigătoarea locului întâi a fost desemnată echipa României, formată din studenți de la Galați.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;