Indicatorii tehnico – economici pentru lucrările de reparaţii capitale de la pasajul Socola vor fi actualizaţi

În cadrul şedinţei ordinare programate vineri, 30 iunie, de la ora 10.00, în Sala Mare a Primăriei, consilierii locali ieşeni vor dezbate şi suspune spre aprobare, printre altele, modificarea şi completarea Hotărârii de Consiliu Local nr. 202 din 15.05.2023 şi aprobarea indicatorilor tehnico – economici actualizați şi a devizului general actualizat pentru obiectivul de investiții „Reparații capitale infrastructură pasaj superior Socola”, aprobat pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, precum şi a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului.

Reamintim că proiectul „Reparaţii capitale infrastructură pasaj superior Socola” a fost selectat ca eligibil pentru finanțare prin programul „Anghel Saligny” în luna august 2022, valoarea iniţială estimată a investiţiei fiind în valoare de 37.314.336,27 de lei, inclusiv TVA.

Lucrările, a căror durată este prognozată la 18 luni, includ reabilitarea pasajului, creșterea de la patru la cinci a numărului benzilor de circulație (două benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Socola – Centru, trei benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Centru – Socola și două trotuare pietonale de 2 metri lățime), precum şi creșterea gabaritului și a clasei de încărcare a autovehiculelor a căror circulaţie pe pasaj va fi permisă.

Tot în cadrul şedinţei de vineri, aleşii locali vor supune la vot aprobarea depunerii proiectului „ Scoala Verde – Modernizarea clădirii Colegiului Naţional Garabet Ibrăileanu” spre finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C15: Educaţie, Investiţia 10: Dezvoltarea reţelei de şcoli verzi şi achiziţionarea de microbuze verzi şi a cheltuielilor legate de proiect, aprobarea documentaţiei pentru „ Proiectare pentru consolidare, DALI pentru obiectivul „ Grădiniţa cu program prelungit nr. 11 structura a grădiniţei cu program prelungit nr. 12” a indicatorilor tehnico – economici şi a devizului general pentru obiectivul „Consolidare Grădiniţa cu program prelungit nr. 11- Iaşi”, aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie a indicatorilor tehnico – economici şi a devizului general pentru investiţia: „ Reparaţii capitale la Grădiniţa PP14 corp B” şi, de asemenea, aprobarea Documentaţiei pentru „Reparaţii capitale împrejmuire teren – Grădiniţa cu Program Prelungit Sf. Sava Iaşi” a indicatorilor tehnico – economici şi ai devizului general pentru obiectivul „Reparaţii capitale împrejmuire teren – Grădinita cu Program Prelungit Sf. Sava Iaşi”.

Aleşii locali vor trebui să se pronunţe, totodată, şi asupra modificării şi completării Hotărârii Consiliului Local nr. 127/2022 privind adoptarea impozitelor şi taxelor locale şi a altor sume care se fac venit la bugetul local pentru anul 2023, modificat şi completat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 40/2023 şi a Hotărârii Consiliului Local nr. 168/2023 privind adoptarea impozitelor şi taxelor locale şi a altor sume care se fac venit la bugetul local pentru anul 2024 şi aprobării listei de prioritate refăcute, care stabileşte ordinea în soluţionarea cererilor de repartizare a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin ANL, cu persoanele şi familiile care au făcut dovada, până la data de 31.05.2023, că îndeplinesc condiţiile pentru a avea acces la locuinţă – aprobarea listei de repartizare a locuinţelor vacante, destinate tinerilor spre închiriere, construite prin ANL – aprobarea unor solicitări locative analizate de către Comisia socială constituită în condiţiile Legii 152/1998.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;