Palas te invită în lumea artelor! Filarmonica „Moldova” susține două concerte în Amfiteatru, iar în Atrium are loc „Târgul de Artă și Antichități”

În acest weekend, Amfiteatrul Palas devine spațiul în care muzica anunță startul sezonului estival. Artiștii care urcă pe scenă sunt instrumentiștii Orchestrei Simfonice, dar și corul academic „Gavriil Musicescu” din cadrul Filarmonicii de Stat „Moldova”. Ei vor umple sufletele spectatorilor cu bucuria ascultării unor compoziții muzicale clasice și moderne, în ton cu veselia. Seria de evenimente este completată de „Târgul de Artă și Antichități”, ce are loc în Atrimul din Palas Mall.

 

Stagiunea estivală începe în acest weekend în Amfiteatrul Palas, unde armoniile Orchestrei și vocile corului Filarmonicii de Stat „Moldova” se vor auzi în cele două zile de spectacol. Vineri30 iunie 2023de la ora 19.00orchestra simfonică va deschide seria concertelor din această vară cu interpretarea unor lucrări celebre din creațiile compozitorilor: Wolfgang Amadeus Mozart, Franz von Suppé, Giuseppe Verdi, Gaetano Donizetti și mulți alți compozitori de renume. Notele se vor armoniza sub bagheta dirijorului Bogdan Chiroșcă.

Duminică2 iuliede la ora 19.00, pe scena Amfiteatrului Palas va urca corul „Gavriil Musicescu”, cu un concert de excepție. Soliștii vor aduce mai aproape de auditoriu selecții muzicale din filme, precum: „Aladin”, „Vrăjitorul din Oz”, „Shrek”, „Beauty and the Beast”, dar și multe alte pelicule. La concert sunt așteptați, atât cei mari, cât și cei mici, care se vor bucura de melodiile clasice, ce sunt fredonate de generații. Artiștii care aduc coloanele sonore atât de apreciate de publicul larg sunt: Adina Alupei la pian, Eduard Egyed la chitară, Constantin Bîzgă la contrabas, Theo Popescu la percuție. Dirijorul concertului este Consuela Radu-Țaga. Intrarea la ambele spectacole este liberă.

Arta se manifestă și în interiorul Palas Mall, unde tradiționalul Târg de Artă și Antichități va fi prezent. Colecționarii revin cu mărturiile trecutului, iar curioșii pot să afle povești despre obiectele cu patina timpului, dar pot și să achiziționeze fragmente ale epocilor apuse. Târgul este prezent în Atriumul Palas în perioada 30 iunie – 2 iulie și poate fi vizitat în intervalul orar 10.00 – 22.00.

Sâmbătăparcul Palas se transformă într-o lume magică a copilăriei, unde cei mici se vor distra în tobogane gonflabile și vor participa la ateliere creative.

Filed in: Informațía zilei, Timp liber

Comments are closed.

;