5:14 pm - Sunday May 1, 0901

Şcoala Gimnazială Specială din Paşcani, locul al III-lea la Campionatul Reciclării

Şcoala Gimnazială Specială din Paşcani a obţinut locul al III-lea în Campionatul Reciclării, campanie naţională de educație pentru mediu, inițiată de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) și RetuRO.

Campania, desfăşurată în perioada aprilie – iunie în 272 de şcoli din toate judeţele ţării, a constat în colectarea a peste 2,6 milioane de deșeuri reciclabile la aparatele automatizate din parcările magazinelor Kaufland. În această perioadă, 31.965 elevi au participat la ore de educație pentru mediu, susținute de cele 4.165 cadre didactice pregătite în cadrul sesiunilor de formare pe tema gestionării responsabile a deșeurilor, organizate în Campionatul Reciclării. Elevii și cadrele didactice participante și-au mobilizat familiile și comunitățile, reușind să colecteze astfel peste 2.6 milioane deșeuri de ambalaje, cântărind 260.424 kg, din care 43.111 kg de ambalaje de plastic, 5.015 kg de deșeuri de metal și 212.298 kg de deșeuri de sticlă.

Pemiul I, în valoare de 100.000 de lei, a fost câştigat de Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” din Petroșani, județul Hunedoara, premiul al II-lea, în valoare de 50.000 de lei, a mers către Școala Gimnazială „Turóczi Mózes” din Târgul Secuiesc, județul Covasna, iar premiul al III-lea la Şcoala Gimnazială Specială din Paşcani, județul Iași.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, protecția mediului trebuie să devină un mod de a gândi, un nou stil de viață, în care să cu toţii trebuie să acționăm responsabil, să avem grijă față de planetă și față de mediul înconjurător.

“Fiecare locuitor al judeţului poate contribui pentru un Iaşi mai verde, prin acțiuni prietenoase cu mediul și care în timp pot deveni obiceiuri pentru o întreaga comunitate”, a spus Costel Alexe, care a adăugat că reciclând, materialele uzate sunt transformate în produse noi și astfel se reduce nevoia consumării resurselor naturale.

“Natura nu este coșul nostru de gunoi, este casa noastră și, ca în orice casă, trebuie să trăim în armonie și înconjurați de frumos. Iași Mai Verde este motto-ul nostru de suflet, modul în care privim județul și vă invit în continuare să facem fapte bune pentru mediu, astfel încât să avem un județ curat și verde”, a afirmat preşedintele CJ Iaşi.

Consiliul Județean Iași a demarat în ultima perioadă numeroase campanii în vederea colectării deșeurilor, ecologizării și împăduririi, printre care “Iași Mai Verde” sau ”Biletul verde”.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;