“Trei Tenori Ieşeni”, concert de închidere a stagiunii Operei, sâmbătă, 8 iulie, în Grădina Palas

Ateneul Național invită ieşenii sâmbătă, 8 iulie, de la ora 20.00, la Grădina Publică Palas, la un concert care face parte din turneul național “Trei Tenori Ieșeni”, eveniment ce marchează finalul stagiunii 2022/2023 al Operei Naţionale Române din Iaşi (ONRI).

După un itinerar ce a inclus 11 orașe din țară, printre care și Capitala (26 iunie – Sala Radio), a venit vremea ca cei trei soliști să bucure inimile oamenilor de acasă. Toate cele 21 de concerte suținute în această formulă, organizate atât în aer liber, cât și la Sala Unirii, dar și în sălile de concerte din țară, au fost un real succes, adunând aproape 30.000 de spectatori care au aplaudat la scenă deschisă prestația celor Trei Tenori ieșeni.

Alături de Andrei Apreotesei, Andrei Fermeșanu și Florin Guzgă, acompaniați de orchestra Liber Artis, condusă cu măiestrie de Daniel Jinga, îi regăsim cu bucurie pe invitații speciali – Irina Baianț, Andra Botez și Iulian Canaf, dar și Corul de Copii al MunicipiuluiIași, dirijat de Raluca Zaharia și Corul MariiUniri, dirijat de Mădălin Munteanu.

“Concertul are ca țintă apropierea publicului spectator de muzică clasică și promovarea acesteia în rândul comunității prin abordarea unui repertoriu variat – de la arii celebre de operă la canzonette și prin prezența invitaților speciali din lumea artistică. Concertul este urmat de un foc de artificii pentru celebrarea închiderii unei stagiuni pline de evenimente organizate pentru comunitatea ieșeană. Pentru confortul spectatorilor îi încurajăm să vină pregătiți cu pături sau o alternativă pentru a se așeza pe iarbă, bucurându-se astfel de concertul ce închide stagiunea 2022 /2023”, anunţă organizatorii într-un comunicat de presă.

Accesul publicului la eveniment este liber.

Irina Baianț, una dintre cele mai apreciate soprane din România, are o carieră impresionantă atât pe scenele naționale cât și pe cele internaționale, cel mai recent rol al său fiind Christine Dae din musicalul Fantoma de la Operă de Andrew Lloyd Weber, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, spectacol ce a avut premiera în acest an la Opera Națională București.

Andra Botez revine alături de cei trei tenori după succesul avut în concertele de Craciun de la Sala Unirii. Finalistă a concursului Vocea României, cu o experiența de peste 20 de ani în muzică și un timbru special, Andra interpretează cu predilecție melodii din stilurile Pop, Rock, Fusion, Soul și Jazz.

Al treilea invitat, Iulian Canaf, este ca și Andra Botez, a doua oară alături de cei trei tenori după evenimentele din decembrie. Iulian Canaf a participat la prima ediție a concursului Vocea României unde a impresionat atât jurații cât și întreg publicul de acasă prin vocea sa unică și prin carismă.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;