Remiză în ultimul meci disputat de Poli Iaşi în stagiul de pregătire din Bulgaria

Poli Iaşi a încheiat cu o remiză albă ultimul meci de verificare disputat în stagiul de pregătire efectuat la Bansko, în compania celor de FC Krumovgrad, formaţie promovată în această vară în prima ligă a Bulgariei.

Programată iniţial pentru joi, de la ora 18.00, partida a fost reprogramată pentru vineri dimineaţa, la ora 10.00, din cauza furtunii care s-a abătut joi seara asupra sud-vestului ţării de la sud de Dunăre.

În prima repriză, jocul a fost unul echilibrat, însă fără faze periculoase la cele două porţi. În partea a doua a întâlnirii, FC Krumovgrad a dominat, pe alocuri categoric, jocul, ratând câteva ocazii clare de gol prin brazilianul Bruno Garcia, Martin Sorakov şi Alex Colev, o contribuţie majoră la păstrarea imaculată a tabelei din partea ieşenilor având-o portarul Ionuţ Ailenei, care a avut câteva intervenţii cu adevărat miraculoase.

Poli Iaşi: Jankov (min. 45 Ailenei)– Martac (min. 63 Kuadio), Florin Ilie (min. 75 Tincu), Katanec, Șerban (min. 78 Ştefanivici) – Vașvari (min. 71 Fărcaş), Mogoș (min. 27 Itu – min. 55 Luis Phelipe), Roman (min. 85 Ungurenaşu) – Militaru (min. 45 Gheorghiţă), Vojtus (min. 45 Jatoba – min. 53 Mogoş – min. 67 Hrib), Hlistei (min. 55 Robert Ion).

Nu au evoluat deloc: Celeadnic, Brînză, Azoiței, Cherman, Marchioni,  Dragomir, Dumitru, Harrison şi Istratie.

,,A fost o perioadă de încărcătură, de oboseală. Nu cred că suntem în cea mai bună formulă. Mulți jucători au suferit și accidentări și am preferat să îi menajăm la ultima partidă. Din acest motiv am făcut și mai multe schimbări, chiar dacă mi-aș fi dorit să jucăm mai mult cu echipa de bază. A fost un cantonament reușit, condițiile bune, pregătirea a fost bună, sperăm ca aceste lucruri să se vadă în campionat”, a precizat antrenorul Leo Grozavu.

În meciurile de verificare disputate în cantonamentul de la Bansko (Bulgaria), ieşenii au obţinut două victorii (1-0 cu FC Drita – vicecampioana Kosovo) şi 3-1 cu FC Montana (Bulgaria 2), o remiză, scor 0-0, cu FC Krumovgrad (Bulgaria 1) şi două înfrângeri: 0-2 cu Botev Plovdiv (Bulgaria 1) şi 1-2 cu Radnicki Niş (Serbia 1).

Imediat după meci, delegaţia Politehnicii Iaşi a plecat, cu autocarul, spre Sofia, de unde, în cursul după amiezii, urmează să decoleze spre Bucureşti. Din Capitală, elevii lui Leo Grozavu se vor deplasa, cu autocarul, spre Iaşi, unde sunt aşteptaţi să ajungă în cursul serii.

Sâmbătă şi duminică, Vaşvari and Comp. vor avea liber, reunirea lotului fiind progrmatată pentru luni după amiază, în Copou. Marţi, 11 iulie, de la ora 19.00, în Grădina Palas va avea loc prezentarea oficială a lotului Politehnicii Iaşi pentru sezonul 2023/2024 al Superligii, prezentarea noului echipament şi al noii identităţi a clubului.

Ieşenii vor debuta în noul sezon al Superligii sâmbătă, 15 iulie, de la ora 21.30, în deplasare, în compania formaţiei CFR Cluj, vicecampioana en-titre a României.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;