5:14 pm - Wednesday April 30, 6138

O nouă etapă în vederea realizării documentaţiei necesare pentru construcţia Spitalului de Boli Respiratorii

Întruniţi în şedionţă extraordinară, consilierii județeni ieşeni au aprobat vineri, 7 iulie, alocarea sumei de 17,85 mii de lei din excedentul bugetului județului Iași pe anul în curs pentru realizarea documentației “Imunizarea la schimbări climatice pentru Construirea şi Dotarea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iaşi” – etapă obligatorie pentru ca proiectul viitoarei unităţi medicale să poată fi depus spre finanțare prin Programul Operaţional Sănătate 2021-2027 al Uniunii Europene.

Până în acest moment, în cadrul obiectivului de investiţii s-au realizat Nota Conceptuală, Tema de Proiectare, Studiul de Prefezabilitate, Planul Urbanistic Zonal, Studiul de Fezabilitate și Documentaţia Tehnică pentru Autorizarea Construirii, pentru care s-au obţinut avizele solicitate prin Certificatul de Urbanism şi a fost emisă Autorizaţia de Construire. Integrarea imunizării la schimbările climatice în toate etapele proiectului este condiţie de eligibilitate.

Spitalul de Boli Respiratorii a fost proiectat cu o capacitate de 350 paturi, din care 320 de paturi pentru spitalizare continuă, 10 paturi spitalizare de zi şi 20 de paturi pentru terapie intensivă. Valoarea totală a obiectului de investiţii este de 878.864.533,49 lei (cu TVA). Viitoarea unitate medicală va fi dotată si echipată la standarde europene, astfel încât să poată oferi cele mai bune condiții pentru tratarea pacienților cu afecțiuni respiratorii. De asemenea, latura ştiintifică și didactică va putea fi realizată în spații conforme.

Tot în cadrul şedinţei de vineri, consilierii au aprobat depunerea cererilor de finanțare pentru modernizarea centrelor medico-sociale aflate în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi. Este vorba despre Centrul de Asistență Medico-Socială Bivolari, Unitatea de Asistență Medico-Socială Răducăneni și Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei. Valoarea totală a investițiilor se ridică la 48.777.244,15 lei, iar banii vor fi solicitați din bugetul de stat, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

“Prioritizăm orice proiect prin care vom putea să creștem calitatea serviciilor medicale pentru copii, adulți și vârstnici. Sănătatea nu are preț. Niciun efort și nicio investiție nu sunt prea mari pentru a îmbunătăți infrastructura medicală și a ne îngriji de sănătatea ieșenilor. Am finalizat lucrările de modernizare a Spitalului de Copii „Sfânta Maria”, avem documentația pregătită astfel încât să putem depune cererea de finanțare pentru Spitalul Integrat de Boli Respiratorii și am făcut un pas important pentru a susține modernizarea și dotarea unităților medico-sociale în care sunt îngrijite persoanele vârstnice aflate în situații de risc. Putem vorbi cu adevărat de un județ dezvoltat doar dacă fiecare categorie de cetățeni este deservită în cel mai bun mod cu putință, iar eforturile noaste constante sunt îndreptate în această direcție’’, a declarat, la finalul şedinţei, președintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;