CFR Cluj – Poli Iaşi 2-0. Ieşenii, “prea cruzi” pentru Superligă!

Poli Iaşi a debutat cu stângul în Superligă, elevii lui Leo Grozavu fiind învinşi sâmbătă seara, în Gruia, de CFR Cluj, fosta campioană a României, cu scorul de 0-2 (0-1), după un meci în care moldovenii au făcut o primă repriză bună, în care diferenţa dintre cele două formaţii aproape că nu s-a simţit deloc, însă în care în partea a doua alb-albaştrii au arătat că este, totuşi, o nou promovată.

Oaspeţii au început foarte bine întâlnirea de pe Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” şi în min. 4, Gheorghiţă trimite balonul în plasă, după o gafă a lui Ţîru, care a degajat greşit terenul în propriul careu, însă golul este anulat de arbitru după decizia VAR.

Opt minute mai târziu, gazdele deschid scorul, prin Bârligea, care speculează excelent o eroare a lui Jankov, care iese neinspirat din poartă la un şut-centrare expediat de Camora.

În ciuda golului încasat, ieşenii desenează frumos la mijlocul terenului, fără însă a-şi crea ocazii clare de a marca.

La reluare, CFR îşi dublează avantajul de pe tabelă, prin Manea (min. 49), care insistă pentru un balon care părea pierdut în faţa careului oaspeţilor, la care Şerban şi Jankov s-au invitat reciproc, pe care-l introduce cu pieptul în poarta goală.

Reuşita gazdelor toarnă “plumb” în ghetele fotbaliştilor ieşeni, care în ciuda schimbărilor operate de Leo Grozanu nu mai reuşesc să ţină ritmul la fel ca în prima repriză. Mai mult, CFR mai putea înscrie în urma numeroaselor ocazii pe care le-a avut la poarta lui Jankov, irosite însă de Bîrligea, Muhar şi Cvek.

Victorie absolut meritată a elevilor lui Andrea Mandorlini, care debutează, astfel,  cu dreptul în noul mandat la cârma fostei campioane a României.

CFR Cluj: Sava – Ţîru, Ajeti, Boben (min. 13 V. Mogoş) – Manea (min. 79 Petweleu), Filip (min. 66 Fica), Muhar, Cvek, Camora – Betancor (min. 81 Krasniqi), Bîrligea

Poli Iaşi. Jankov – Martac (min. 46 Kuadio), Fl. Ilie, Katanec, Şerban (min. 55 Luis Phelipe) – Jatoba (min. 73 Hlistei), Vaşvari, Roman – Gheorghiţă (min. 55 Ştefanovici), Harrison, R. Ion (min. 53 Vojtus)

În etapa viitoare, Poli Iaşi va întâlni duminică, 23 iulie, în Copou, de la ora 18.30, pe Hermannstadt.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;