Puncte de prim ajutor pentru acordarea de asistenţă medicală persoanelor care suferă de caniculă

Primăria Municipiului Iași (PMI) a încheiat un protocol de colaborare cu Crucea Roșie – filiala Iași în vederea înființarii de puncte de prim-ajutor în interiorul centrelor de cartier, pentru acordarea de asistenţă medicală persoanelor care suferă de caniculă.

Punctele de prim ajutor vor fi amenajate în centrele de cartier din Păcurari, Nicolina, Tătărași, Alexandru cel Bun și Frumoasa, acestea urmând să fie dotate cu aer condiționat și automate de apă potabilă.

Începând de luni, 17 iulie, în zilele în care municipiul Iaşi se va afla sub avertizare cod galben, portocaliu sau roşu de căldură, voluntarii Crucii Roșii vor acorda asistență de specialitate persoanelor care au nevoie de ajutor.

Reamintim că, în perioadele de cod portocaliu sau roşu, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași va asigura, de asemenea, cadre medicale specializate în centrele de cartier și în alte puncte de prim ajutor care vor fi amenajate în oraș.

Reamintim că luni, 17 iulie, municipiul Iaşi s-a aflat sub avertizare cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat, potrivit meteorologilor.

În aceste condiţii, primarul Mihai Chirica a dispus Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) punerea imediată în aplicare a planului de măsuri pentru diminuarea efectelor negative provocate de caniculă asupra populaţiei, document care a fost actualizat pe 15 iunie 2023.

Totodată, edilul-șef a cerut direcțiilor și societăților comerciale subordonate să completeze acest plan cu unele măsuri punctuale pe care să le aplice de urgență.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;