Vaporizatoarele Spray Cannon, scoase din nou la stradă de către Primărie

Având în vedere temperaturile ridicate şi efectele negative ale acestora pentru sănătăţii populaţiei şi a mediului înconjurător, autorităţile locale au decis ca începând de astăzi, pe principalele bulevarde din municipiu cu trafic rutier intens (Independenței, Tudor Vladimirescu, Păcurari, Eternitate, Elena Doamna, Primăverii, Nicolae Iorga, Țuțora și Nicolina – CUG) să acţioneze, la intervale regulate de timp, autospecialele Salubris Sa dotate cu vaporizatoare Spray Cannon.

“Aceste utilaje se folosesc îndeosebi pe vreme de caniculă, când disconfortul termic este ridicat. Vaporizatoarele pulverizează o perdea fină de particule de apă care se dispersează în atmosferă și astfel creează o perdea protectoare împotriva particulelor de praf (PM10), acestea ajungând pe carosabil, iar cu ajutorul autocisternelor sunt strânse la rigole. Pe autoutilitară este amplasată o suprastructură cu un bazin încărcat cu apă potabilă. Capacitatea bazinelor este de 5.000 litri, ceea ce permite utilizarea acestora timp de aproximativ trei ore. Pompele de suflare a apei reglează presiunea acesteia, iar particulele de apă sunt vaporizate în aer cu ajutorul ventilatoarelor la o înălțime de aproximativ 50 metri și pe o lungime de aproximativ 60 metri”, precizează reprezentanţii Primăriei într-un comunicat.

Utilajele sunt folosite în jurul amiezii, când căldura excesivă cauzează cele mai mari probleme oamenilor.

Vaporizatoarele Spray Cannon au fost scoase pentru prima dată la stradă vara trecută, când au reprezentat o adevărată curiorizate pentru ieşeni, care nu mai văzuseră până atunci astfel de autospeciale circulând pe străzile din oraş.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;