5:14 pm - Wednesday April 29, 1598

Fundația Solidaritate și Speranță Iași anunță desfășurarea proiectului social O rază de solidaritate și speranță!. Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Iași, prin Programul anual de finanțare în baza Legii 350/2005 pentru pentru anul 2023.

       Scopul și obiectivele proiectului

Scopul proiectului este îmbunătățirea calității vieții și dezvoltarea psiho – socială a unui număr de 30 de persoane din Municipiul Iași, aflate în dificultate, defavorizate din punct de vedere economic şi cu risc ridicat de marginalizare/ excluziune socială.

      Obiectivul general:

      Obiectivul general al proiectului este oferirea de servicii sociale integrate pentru un număr de 30 de persoane, din Municipiul Iaşi, cu grave probleme sociale.

Obiectivele specifice

– Creșterea calității vieții pentru un număr de 30 de persoane, din Municipiul Iaşi, cu probleme sociale grave prin acoperirea unor nevoi primare – masa caldă;

– Acordarea de servicii de consiliere socială și psihologică pentru beneficiarii implicați în proiect;

– Dezvoltarea abilităților emoționale și sociale ale celor 30 de beneficiari.

– Integrarea/reintegrarea socială pentru un număr de 30 de persoane, din Municipiul Iaşi, cu probleme sociale severe.

 Beneficiari

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 30 de persoane, printre care se numără:

– copii şi adolescenţi cu risc ridicat de abandon şcolar şi marginalizare socială, proveniţi din familii defavorizate (familii numeroase, familii monoparentale, familii cu un părinte dependent de alcool şi/sau alte droguri, familii în care un părinte este cu dizabilităţi);

– bătrâni cu venituri reduse, cu grad ridicat de dependenţă fizică şi psihică, fără sprijin din partea familiei;

            – persoane adulte încadrate în grad de handicap, aflate în imposibilitatea de a-şi procura/ prepara singure hrana; persoane fără adăpost.

Aceste persoane vor beneficia de o masă caldă zilnic, ce va acoperi o nevoie primordial a acestora, și de suport psihologic și social. Selecția beneficiarilor proiectului se va face ținând cont de situațiile cele mai grave identificate de către asistentul social și riscul cel mai mare la care sunt aceștia expuși.

Perioada de implementare: 17 iulie 2023 – 15 noiembrie 2023.

Scopul Fundației Solidaritate și Speranță este de a oferi servicii sociale de înaltă calitate, de a fi alături de persoanele nevoiașe prin sprijinirea lor materială, emoțională și sprituală, ajutându-i să-și croiască o lume mai frumoasă, în raport cu ostilitățile vieții.
Manager proiect,                                                                                                       
PANCU GIOCONDA
Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;