5:14 pm - Monday April 30, 4959

O delegaţie a companiei Wizz Air, în vizită pe şantierul terminalului T4 al Aeroportului

O delegație a companiei Wizz Air compusă din Csende Gergely – Airport Development Manager, Mario Madurga – Commercial Planning Manage, Rocio Aguilera – Scheduling Manager şi Joshua Larue – Network Development Manager, a fost primită miercuri, 19 iulie, de Romeo Vatră, Directorul General al RA Aeroportul Iaşi.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al RA Aeroportul Iaşi, discuțiile dintre cele două părţi s-au centrat pe obiectivul de maxim interes la acest moment, respectiv  finalizarea și operaționalizarea noului terminal, dublat de intențiile companiei aeriene de a-și extinde baza din Iași.

„Mă bucur că noul terminalul atrage tot mai mult interesul companiilor aeriene, o infrastructură modernă oferind garanții în plus pentru stabilitate și dezvoltare pe termen lung. Planurile de extindere a bazei Wizz Air la Iași se conturează în contextul dezvoltării fără precedent a aeroportului nostru, care va deveni un obiectiv strategic în regiunea de N-E. Așa cum am promis, T4 va oferi condiții optime de procesare, servicii și facilități la standarde europene, de care vor beneficia atât pasagerii, cât și operatorii. WizzAir este unul dintre cei mai importanți parteneri ai Aeroportului Iaşi, iar la şapte ani de la înființarea bazei în Iași, parteneriatul nostru a crescut constant, astfel că în prezent avem patru aeronave Wizz, în toamnă va fi alocată a cincea aeronavă, iar anul viitor sunt șanse mari să o avem și pe șasea. Nu doar că va crește frecvența mai multor zboruri odată cu extinderea bazei, dar avem speranțe că noua flotă va permite operarea de noi rute în viitorul apropiat. Există o cerere foarte mare pentru destinații precum Valencia, Atena, Nisa, chiar și Dubai, însă ne dorim să avem conectivitate și cu alte zone din Germania și Marea Britanie, spre exemplu. Am încredere că parteneriatul cu Wizz Air va crea noi oportunități din care toți vom avea de câștigat”, a declarat Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași.

Întâlnirea cu delegația Wizz Air s-a încheiat cu o vizită pe șantierul unde se construiește noul terminal, al doilea cel mai mare din țară. Acesta va avea o suprafață de peste 31 de mii de metri pătrați și o capacitate de procesare de 3,5 milioane de pasageri pe an. Progresul fizic al lucrărilor la terminalului T4 este foarte aproape de 50%, termenul de finalizare a proiectului (terminal și parcare) fiind luna decembrie 2023.

În ceea ce privește activitatea de operare a companiei Wizz Air pe Aeroportul Iași, aceasta deservește în prezent 22 de rute directe, legând astfel capitala Moldovei de orașe importante, cum sunt: Londra (Luton), Liverpool, Barcelona, Madrid, Copenhaga, Billund, Eindhoven, Berlin, Dortmund, Memmingen, Basel (Mulhouse), Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi), Roma (Fiumicino), Milano (Bergamo), Bologna, Veneția (Treviso), Torino, Catania, Istanbul, Tel Aviv, Larnaca.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;